26-åring fra Sandnes skulle kjøpe lunsj – ble millionær

Torsdag skulle en 26-åring fra Sandnes på sin lokale Rema-butikk for å kjøpe lunsj, handle mat og pante flasker. Da han var ferdig hadde han blitt millionær.

Mannen fra Sandnes dro innom Rema 1000 Sandved. Før han gikk inn i butikken gikk han i panterommet for å pante flasker.

– Det sto en annen dame inne i panterommet, og jeg vurderte å slippe henne forbi. Det er jeg glad jeg ikke gjorde, sier mannen i en pressemelding på vegne av Pantelotteriet.

Mannen pantet for 284 kroner, og trykket så på Røde Kors-knappen for å delta i Pantelotteriet.

– Jeg hadde akkurat levert tilbake en høyttaler på en butikk, og fått en del penger igjen. Så jeg følte at jeg hadde så mye penger at jeg kunne støtte Røde Kors med dette beløpet. Og så hørte jeg en fanfare, men trodde jeg bare hadde vunnet 50 kroner eller noe sånt, forteller han.

Ut av automaten kom det en ekstra lang lapp, med svært mange nuller. 

– Jeg slet med å lese hva som sto, og skjønte ikke om det var 1000 eller 100.000 eller hva det var. Plutselig skjønte jeg at det sto én million kroner på lappen. Da ble jeg helt skjelven, sier den heldige vinneren, som ønsker å være anonym.

LES OGSÅ: Nye lyskryss på Bussveien: Slik blir endringene (+)

Hadde bedt om ekstravakter på jobb

Ifølge pressemeldingen hadde mannen akkurat bedt om å få noen ekstravakter på jobb for å tjene seg opp litt ekstra penger til julehandelen. 

– Plutselig var ikke lønnen fra de vaktene så viktige lenger. Da vurderte jeg å be om fri igjen siden jeg så at jeg hadde blitt millionær, sier han.

Han rakk å få en gratulasjon fra kvinnen i panterommet, før han dro til kassen. 

– Jeg følte meg såpass rik at jeg tok med meg noen dyre bær på veien ut, sier han med et smil.
 
– Jeg fikk ikke gjort noe fornuftig resten av den dagen. Jeg bare gikk rundt i ring. Det har fortsatt ikke helt gått opp for meg at jeg har vunnet så mye penger, sier Sandnes-mannen i pressemeldingen.

Han har allerede noen tanker om hva han skal bruke pengene på. 

– Kanskje jeg unner meg en ny bil, sier han.

LES OGSÅ: Den helt nye vinen (+)

To millionærer i samme butikk

26-åringen vant ett år etter at det gikk en milliongevinst i akkurat den samme butikken.

Hos Rema 1000 Sandved var det god stemning på torsdag.

– Det er jo helt utrolig at noen vant her igjen, og vi får bare gratulere den heldige vinneren! Det er stor stas å være en de få butikkene som har to pantemillionærer, sier kjøpmann Gjermund Furenes i pressemeldingen. 

– Det er mange som deltar i Pantelotteriet hos oss, og det virker som kundene våre synes det er en enkel og spennende måte å støtte Røde Kors på her i distriktet, legger han til.

I fjor fikk Røde Kors inn 62 millioner kroner fra Pantelotteriet. Halvparten av dette gikk til de lokale Røde Kors-lagene.

– Gratulerer til den nye pantemillionæren, og tusen takk til alle som støtter oss med panten sin, sier Kåre Lunde, leder for Sandnes Røde Kors i pressemeldingen.

– Midlene fra Pantelotteriet har blitt en viktig inntekt for oss, og gjør at vi kan drive en rekke aktiviteter og holde en høy beredskap på hjelpekorpset. Det er mange som trenger vår hjelp nå i disse vanskelige tidene, legger han til.