Nyheter

Stavanger-gaven på plass i Aberdeen

Søndag kveld ble lysene på juletreet i Aberdeen tent av ordfører Sissel Knutsen Hegdal (H) og ordfører i Aberdeen, David Cameron.

Treet er en årlig gave som sendes fra Stavanger til den skotske vennskapsbyen. Over 20.000 små og store aberdeenere hadde tatt turen til Castle Gate i Aberdeen sentrum for å være med på den høytidelige seremonien, melder Stavanger kommune i en pressemelding søndag kveld.

I år var det også parade gjennom hovedgata Union Street, med sekkepipeorkester og sekkeløp.

– Det var stor stas å få være med på denne markeringen, som virkelig blir satt pris på. Det var rørende å se alle de glade menneskene og hvor vakkert den norske granen var pyntet, sier Knutsen Hegdal, i pressemeldingen.

– Mye til felles

Årets tre har sin opprinnelse i Rogaland Arboret og er rundt 12 meter høyt.

Aberdeen fikk det første juletreet fra Stavanger i 1993 som en del av vennskapsbysamarbeidet mellom de to byene. Etter noen år ble det stopp i juletreforsendelsene, men fra 2005 har tradisjonen vært tatt opp igjen.

I løpet av oppholdet har ordføreren også besøkt Equinor og næringslivsaktører, i tillegg til lokale myndigheter.

– Etter mange år som vennskapsbyer har vi fortsatt mye til felles. Vi er begge medlemmer i nettverket Verdens energibyer (WECP), og vi har også en rekke samarbeid som jeg håper vi kan styrke i framtiden, forteller ordføreren.

Nyeste fra Dagsavisen.no: