Nyheter

Vaksineforsker får eposter om at hun skal stilles for Nürnberg-domstol

Vaksineforsker Gunnveig Grødeland forteller at hun ikke har mottatt direkte trusler, men et titalls eposter om at hun skal stevnes for domstolen i Nürnberg.

Grødeland er seniorforsker ved Universitetet i Oslo, men er også fra Stavanger. Hun forteller til Dagen at epostene hun har fått, er på norsk og skrevet av nordmenn.

– Jeg har slettet det meste, men jeg har kanskje fått et par titalls eposter i løpet av pandemien om at jeg skal stevnes for domstolen i Nürnberg grunnet vaksiner, sier forskeren, som har vært mye i mediene under koronapandemien.

Nürnbergprosessen var en rettssak som ble ført i 1945–1946 for en alliert militærdomstol i Nürnberg mot fremtredende politiske og militære ledere i det nazistiske Tyskland.

Forskeren opplyser også at hun har fått meldinger om at hun som kvinne er mindre intelligent og burde holde kjeft, i tillegg til en del andre negative karakteristikker.

– Jeg har valgt å tolke disse henvendelsene som uttrykk for avmakt og manglende forståelse for dagens samfunn. Jeg har derfor ikke vært veldig bekymret, sier Grødeland.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen


Nyeste fra Dagsavisen.no: