Nyheter

Derfor klipper de deg gratis: – Vi stiller ikke spørsmål

– Jeg har ønsket å gjøre dette lenge. Nå har vi endelig muligheten.

Høyere boligrente, dyrere mat, strøm og drivstoff. Flere har fått en tøffere hverdag. Å gå til frisøren før jul er kanskje noe mange rett og slett ikke har råd til. Det vil Forus Frisør gjøre noe med.

Lørdag 26. november tilbyr de gratis hårklipp til alle som har behov for det.

– Alle vanskeligstilte. Det kan være barnefamilier, single, rusavhengige, pensjonister – alle som på grunn av den nye økonomiske hverdagen ikke har råd til å gå til frisøren. Jeg håper så mange som mulig booker tid, sier daglig leder og eier Merethe Kristensen til RA.

Det jobber tre frisører hos Forus Frisør. Alle skal i sving denne lørdagen.

– Vi står gjerne og klipper gratis søndagen også, sier frisør Nadine Victoria Flørli.

Daglig leder og de to frisørene jobber gratis denne lørdagen.

– Det gjør jeg med glede. Det er kjekt å gjøre noe for å glede andre. Det er givende, sier Flørli.

– Småbarnsmamma har ikke klippet seg på tre år

Frisørene sier behovet er stort. Allerede har de fått bookinger.

– Det er gripende historier. Nylig var det en skilt småbarnsmamma som ringte og bestilte. Hun grudde seg til jul. Hun har ingenting ekstra, og sliter med å betale regninger og kjøpe nok mat. Hun fortalte at hun ikke hadde klippet seg eller vært hos frisøren på tre år. Hun var overlykkelig over tilbudet vårt, forteller Kristensen.

Ideen kom da frisørene satt på bakrommet og snakket om de økte prisene i samfunnet.

– Egentlig har jeg ønsket å gjøre dette siden jeg åpnet frisørsalongen, men jeg har ikke hatt råd til å gjøre det før nå, sier Kristensen.

Hun åpnet Forus Frisør januar 2020, rett før pandemien kom og samfunnet ble stengt.

– Det var en tøff tid å åpne salong. Men nå går det veldig bra. Vi har mange faste kunder. Det er derfor vi har muligheten til å gjøre dette nå. Hvem vet, kanskje kan vi gjøre det hvert år, sier Kristensen.

– Jeg tror behovet er stort. Jeg tror folk sliter mer enn vi tror. I dag handler det mye om fasade. Samtidig tror jeg det er «mer akseptert» å ha det tøft økonomisk, sier Flørli.

Merethe Kristensen og Nadine Victoria Fløri ved Forus Frisør tilbyr gratis hårklipp til folk som ikke har råd til å gå til frisøren før jul.

Personer som ønsker gratis klipp må ringe inn, ikke bestille på nett.

– Vi kommer ikke til å stille folk mange spørsmål om hvorfor. Det blir ikke noe avhør. Vi stoler på at de som ringer inn faktisk har behov for gratis klipp, sier Kristensen.

– Folk kan også være anonyme. Vi forstår at det kan sitte langt inne og be om hjelp, legger hun til.

Kristensen sier de også kommer til å sørge for julestemning i salongen.

Utfordrer andre

Frisørene oppfordrer andre, butikker og bedrifter, til å tenke gjennom hva de kan gjøre for å hjelpe folk.

– Det kan være matbutikker som kan gi mat til noen som virkelig trenger det. Det kan være klesbutikker. Jeg håper flere gjør det samme. Klart det koster for oss å gjøre dette, men det er så lite i den store sammenhengen. Jeg tror det vil hjelpe folk og skape glede, sier Kristensen.

Mer fra Dagsavisen