Nyheter

Førpremiere på «Krigsseileren»: - Det føles fantastisk

Torsdag kveld var det duket for førpremiere av storfilmen «Krigsseileren» på Odeon Kino i Stavanger. På den røde løperen på Sølvberget var Stavangers-skuespillerne Kristoffer Joner og Pål Sverre Hagen og Alexandra Gjerpen fra Sandnes.

«Krigsseileren» er norgeshistoriens dyreste film, og på torsdag kveld hadde den førpremiere på Sølvberget. Pål Sverre Hagen, som spiller Sigbjørn i filmen, forteller at det er ekstra spesielt å få være på premiere i sin egen hjemby.

– Det er jo en film med historie som hører til hele Norge, men spesielt her, så det føles ganske fantastisk, sier Hagen til RA.

Stavanger Krigsseileren premiere

Rød løper

Tre av de største rollene i filmen spilles av Kristoffer Joner (49), Pål Sverre Hagen (41) og Alexandra Gjerpen (37). De tre skuespillerne hadde stilt opp i finstasen for førpremieren, og spesielt skinte Gjerpen i sin kjole fra Stine Goya.

Både Gjerpen og Hagen fortalte at de gjerne skulle hatt seg noe snacks til filmen, men at køen hadde blitt litt lang. Joner, på den andre siden, smilte og sa at han ikke trenger noe ekstra når han ser film.

– Det er sånn du vet at du har å gjøre med en profesjonell filmgåer, ler Hagen.

Før de skal gå inn så måtte RA spørre:

– Får dere ikke snike litt i køen, sånn siden dere er skuespillere i filmen?

– Det hadde ikke føltes helt riktig ut, vi jobber jo tross alt på vegne av publikum, sier Hagen og smiler.

Stavanger krigsseileren Kristoffer Joner premiere

Godt oppmøte

Da de tre skuespillerne begynte å bevege seg nedover den røde løperen, var det mange spente mennesker som ventet på en mulighet til å ta et bilde. To av disse var søstrene Marie Bertelsen og Karina Bertelsen.

– Det vi gledet oss til mest var vel å se Kristoffer Joner. Jeg har vært fan av ham siden jeg var liten og jeg har sett alle filmene hans, sier Karina.

Også søsteren hennes var storfornøyd etter de har tatt bilde med Joner.

– Det er helt spesielt. Det er jo sjeldent at man får møte sånne folk som man er fan av, sier Marie.

De skal begge to på førpremieren.

– Jeg håper den er like bra som alle anmeldelsene sier, så jeg gleder meg, avslutter Karina.

30.000 krigsseilere

Krigsseileren forteller historien om over 30.000 norske krigsseilerne og deres familiers skjebner under og etter andre verdenskrig.

I filmen følger seeren Alfred og hans barndomsvenn Sigbjørn som jobber på et handelsskip i Atlanterhavet når andre verdenskrig bryter ut. I sivil og uten våpen blir de tvunget til å seile i fronten av en krig de ikke har bedt om.

Parallelt får man også historien om Cecilia, kona til Alfred, som sliter med å oppdra tre barn i et okkupert land.
Nyeste fra Dagsavisen.no: