Nyheter

IVAR-brannen henlegges

Politiet har ikke vært på branntomta.

I juli ble IVAR-anlegget på Forus totalskadd etter en storbrann i sorteringsanlegget. Det brant hele dagen fredag 22. juli. Deler av taket på anlegget falt sammen.

Nå har politiet henlagt saken. Det bekrefter Pål Madland Fjeld, politifullmektig og påtaleansvarlig i saken, skriver Stavanger Aftenblad.

– Brannen har sannsynligvis selvantent i en papirhaug i mottakshallen cirka klokken 09.32. Brannen skal etter dette ha spredd seg til sorteringshallen, via et transportbånd som går gjennom veggen mellom de to hallene, skriver Fjeld i en e-post til avisen.

Politiet har ikke vært på branntomten for å etterforske. Politifullmektig Fjeld forklarer til Aftenbladet at etterforskning normalt settes i gang dersom omstendighetene tilsier at det er rimelig grunn til å undersøke om det kan foreligge et straffbart forhold.

– Politiet valgte allikevel å iverksette etterforskning som følge av at det var tale om en større brann med betydelige materielle ødeleggelser.

IVAR-direktør Ingrid Nordbø sier følgende om henleggelsen:

– Selv om vi hadde et håp om at de skulle gå inn i bygget og gjøre tekniske undersøkelser, så respekterer vi deres prioriteringer. De har oversikt over alle behov som de har, og da må vi stole på at de har prioritert rett, sier hun til Stavanger Aftenblad.