Nyheter

Rosenberg får milliardkontrakt - gir 1000 arbeidsplasser

Rosenberg-verftet på Buøy har fått i oppdrag å bygge to moduler til den nye sentralplattformen på Valhallfeltet i Nordsjøen.

Kontrakten fra Aker BP og Aker Solutions har en verdi på 1,6 milliarder kroner – og vil gi 1000 arbeidsplasser, skriver Stavanger Aftenblad.

− Med tildelingen sikrer Aker BP og Aker Solutions ytterligere aktivitet i Norge, i et prosjekt som faller under de midlertidige skatteendringene. Tildelingen til et norsk verft er et helt bevisst valg, og vi svarer dermed på politikernes krav om å sikre aktivitet, bevare arbeidsplasser og utvikle kompetanse i industrien i Norge, skriver avisen.

Prosessmodulen skal bygges hos Aker Solutions på Stord, mens Rosenberg-verftet på Buøy skal levere brønnmodulen og utstyrsmodulen. Sammenstillingen av plattformen vil skje på Stord.

Kontrakten har en verdi for Rosenberg på rundt 1,6 milliarder kroner. Den forutsetter at plan for utbygging og drift (PUD) for prosjektet blir godkjent i Stortinget. Valhall-modulene vil gi arbeid til over 1000 personer hos Rosenberg. Byggestart er planlagt høsten 2023.

− Byggingen av Valhall-modulene blir viktig for å opprettholde den høye aktiviteten og bidrar til å bevare kompetanse og kapasitet på Rosenberg, sier Jan Narvestad, Rosenberg-direktør til Aftenbladet.

Mer fra Dagsavisen