Nyheter

Studiestart uten pandemi: Slik blir semesteråpningen på UiS

Universitetet i Stavanger inviterer til offisiell semesteråpning mandag klokken 12. Tore Renberg, Beharie, rektor Klaus Mohn og mange andre sparker studieåret i gang.

Ved fjorårets studiestart måtte alle studenter vise gyldig koronapass for å komme inn på arrangementet. Restriksjonene inkluderte også utvalgte soner for å holde de mange gjestene atskilt. I år er første gang siden 2019 at semesteråpningen ikke rammes av de kjente pandemirestriksjonene. Nå er det altså fritt fram for deg som ønsker å delta i åpningensseremonien, som av universitetet beskrives som en kombinasjon av høytid og fest.

– Det er ekstra gøy å kunne invitere til semesteråpning i år, nå som alt er åpent for første gang på lenge, sier kommunikasjonsrådgiver ved UiS Leiv Gunnar Lie til RA.

I år er det Stavanger-forfatter Tore Renberg som skal holde hovedtalen til studentene. Tore Renberg er best kjent for romanseriene om Jarle Klepp og Teksas-serien om «Hillevågsgjengen». Rektor Klaus Mohn og varaordfører Dag Mossige er på plass for å hilse studentene velkommen til UiS og Stavanger.

– Vi har 5200 nye studenter i år, så vi håper på et yrende liv på campus fra og med mandag, sier Lie.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Lokal spellemannvinner opptrer

Nyvalgt leder i Studentorganisasjonen i Stavanger, Sara Beitz, og leder for Fadderfestivalen, Alva Eide, kommer for å fortelle hvordan studentene kan engasjere seg og skape et godt og inkluderende studentmiljø. Universitetsfondets pris for formidling og samfunnsengasjement skal òg deles ut av Universitetsfondets leder Cecilie Claviez. Underveis vil Stavanger studentsangforening by på musikalske innslag og sprell.

Beharie er årets artist under semesteråpningen. Artisten er født og oppvokst i Sandnes, og har i løpet av få år rukket å gi ut flere plater, ha flere låter på P3s favorittliste, vinne spellemann, spille med andre kjente artister og turnere i Europa. Beharie har nylig gitt ut sin tredje EP, «Beharie, the Third», som har høstet svært gode tilbakemeldinger. Spellemannvinneren fra Sandnes er altså på full fart opp og fram og blir kalt soulens nye stjerneskudd.

Hva kan nye studenter forvente om åpningen?

Her blir det musikk og god stemning. Arrangementet markerer også starten på fadderuken. Da er man i gang med faddergruppene og alt det gøye som skjer i forbindelse med starten av et studieår, sier Lie.

Semesteråpningen er både for nye studenter og studenter som kommer tilbake for å studere videre. Arrangementet vil foregå på fadderområdet bak Hagbard Lines hus, på østsiden av campus Ullandhaug. Rett etter seremonien starter altså den ukelange studentfestivalen Fadder 2022. Området åpner klokka 11.30 og arrangementet starter kl. 12.








Mer fra Dagsavisen