Nyheter

Gratis skyss til studenter fra 62 land

Torsdag og fredag tok UiS imot cirka 600 nye internasjonale studenter som ankommer Stavanger Lufthavn, og tilbyr dem gratis skyss til studentboliger.

UiS ønsker å gi nye studenter en varm velkomst til byen og universitetet, og tilbyr derfor alle som lander på Stavanger Lufthavn torsdag og fredag gratis busstransport til sine nye studenthjem.

– Tilbudet er tiltenkt internasjonale studenter, men alle som ønsker får sitte på til sine nye hjem. Vi henter studenter fra åtte på morgenen til elleve på kvelden, sier Marianne Simonsen, seksjonssjef i Utdanningsavdelingen ved UiS.

I år starter det cirka 357 nye internasjonale studenter på masterprogram ved Universitetet i Stavanger (UiS), og cirka 237 internasjonale studenter kommer på utveksling. Det totale antall nye studenter ved UiS er cirka 5230. Av universitetets nye internasjonale studenter kommer flest studenter fra Iran, Pakistan og Nigeria.

– Vi merker en tydelig overvekt av søknader fra disse landene, sier Simonsen, og informerer om at flertallet av de internasjonale studentene går teknologilinjer som eksempelvis ingeniør.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

.

Stiller frivillig

Mottaket av internasjonale studenter gjøres mulig av foreningen International Students’ Union of Stavanger (ISU). Foreningen drives av og for internasjonale studenter ved universitetet. Medlemmer i foreningen har stilt frivillig, og jobber altså fra åtte om morgenen til elleve om kvelden i to dager ved Stavanger Lufthavn, Sola, for å sikre at de innkommende studentene lett finner fram til sitt nye bosted.

– Vi informerer om aktiviteter i nærområdet, og hvordan dagene etter ankomst vil se ut. Alle får gratis transport til sine boliger, enten det er til universitetsområdet, sentrum eller Sandnes, sier Shizuka Kamata Sydnes i Opptakavdelingen til universitetet. Hun har vært på Sola torsdag som del av velkomstkomiteen.

Presidenten i ISU tilbringer også dagen ved flyplassen. Hun kjenner seg igjen i følelsen nye studenter i et nytt land gjerne sitter med.

– Det er tøft å være en internasjonal student i en ny kultur og andre omgivelser. Mange av dem som møter oss får endelig senket skuldrene. Studentene vet gjerne ikke hvor de skal, og man kan se at flere av dem går rundt med Google Maps åpnet (GPS-applikasjon til mobil, journ.anm.), tydelig preget av panikk. Når vi hjelper dem, blir de så glade, sier Hazal Gonca Ünlü.

På mandag starter et nytt studieår på Universitetet i Stavanger med offisiell semesteråpning kl. 12.00. Seremonien setter også startskuddet for den ukelange Fadderfestivalen – hvor nye studenter blir kjent med medstudenter, forelesere, universitetet og studentbyen Stavanger.

.





Mer fra Dagsavisen