Nyheter

Utdrikningslag skremte restaurantgjestene – alle deltakerne anmeldt

En mann i finlandshette kastet fra seg en sekk, ropte noe på et ukjent språk og løp deretter fra restauranten i Stavanger sentrum. Mannen var del av et utdrikningslag.

– En mann i finlandshette kastet fra seg en sekk, ropte noe på et ukjent språk og løp fra stedet, skriver Sør-Vest politidistrikt på Twitter fredag ettermiddag.

Politiet ble nedringt av skremte gjester, og stilte bevæpnet, men det viste seg at det hele dreide seg om et utdrikningslag.

I etterkant skriver politiet at de har blitt oppringt av flere som er veldig berørt av hendelsen. Flere har uttrykt at de var redd for å dø.

Hele utdrikningslaget på åtte personer ble innbrakt til politistasjonen.

– Så får vi høre hva de har å si. Dette finnes ikke morsomt og er en tankeløs handling med konsekvenser for andre, sier operasjonsleder Jøran Solheim til Nettavisen.

I en oppdatering melder politiet at det er opprettet straffesak for grove trusler, og at alle de åtte deltakerne i utdrikningslaget er anmeldt.

– Video av hendelsen er sikret fra mobiltelefonene til de anmeldte. Alle er bortvist fra Stavanger sentrum i 72 timer, skriver politiet.

Flere personer har løpt fra restauranten uten å ta med eiendeler som ligger igjen, noe politiet samler inn og sikrer.

– Det er åpenbart at de ikke har tenkt på konsekvensene for denne spøken, sier Solheim til Dagbladet.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen