Nyheter

SE BILDENE: 200 sørrogalendinger på speiderleir med 52 nasjoner

- Å være på leir er veldig kjekt. Vi har vært på mange ulike aktiviteter, som vi ikke gjør ellers.

Over 200 speidere fra Sør-Rogaland kom søndag hjem fra den kjempestore speiderleiren Spejdernes Lejr like ved Roskilde i Danmark.

Den danske speiderleiren er en av verdens største speiderleirer. Speiderne fra Rogaland har den siste uken vært sammen med 32.000 andre speidere fra 52 ulike nasjoner.

Fra Sør-Rogaland har deltakerne kommet fra speidergruppene 1. Sandnes, Hinna, Randaberg, Madla, Hundvåg og Bryne.

– Det er spennende aktiviteter her, men det aller beste er å møte så mange nye folk. Det er speidere fra 52 nasjoner her, og det er utrolig kjekt å møte speidere fra så mange land, og finne ut hva som er likt og ulikt fra oss i Norge, sier 14-åringene Nikolai fra 1.Sandnes.

De er blitt mestere på bytting av merker og skjerf med speidere fra andre land. 1. Sandnes har også vært med og laget verdens største pinnebrød.

Speiderne har overnattet i telt, laget sin egen middag, bygget bord, benker og inngangsportal av trestokker og tau.

Leiren er som en liten by, med stort leirområde, sykehus, kafeer, butikker, bakeri, apotek, toaletter og dusjer.

– Vi ble fortalt at det er Nordens største samlingssted for barn og unge. Det er veldig spesielt for alle som er med. De får opplevelser for livet, sier Ingvild Ween troppsleder i Hinna speidergruppe.

– Å være på leir er veldig kjekt. Vi har vært på mange ulike aktiviteter, som vi ikke gjør ellers. Det aller kjekkeste er å gå rundt på leiren, treffe andre speidere og få nye venner, sier Clara og Olene i Hinna Speidergruppe til RA.

– I løpet av 15 år har jeg vært på mange ulike speiderleirer gjennom årene, men dette var en av de beste, sier hun.

I løpet av leiruken har speiderne blant annet vært i labyrint med koder, laget mat med melbiller, spilt fotball med synsbegrensninger, gått tilbake i vikingtiden, sett utendørs kino og mye mer.

– Det er veldig givende å være med speiderne på leir. Dette gir dem en opplevelse for livet. Spennet i erfaringer de får på en slik leir er unikt. De får gjøre nye aktiviteter som gir kunnskap, de lærer praktiske hverdagsoppgaver, tar ansvar for seg selv og andre rundt seg og det er ikke minst læring i sosiale ferdigheter som er viktig senere i livet, sier Trond Østreborge speiderleder i Madla Speidergruppe.

Spejdernes Lejr er Danmark sin landsleir og arrangeres hvert femte år. Lørdagskvelden ble avsluttet med felles leirbål foran den store scenen.

1. Sandnes som reiste med 70 speidere.
Speidere fra Hinna speidergruppe.
Speiderne har kunnet vært med på mange forskjellige aktiviteter.
Spejdernes Lejr er Danmark sin landsleir og arrangeres hvert femte år.
Spejdernes Lejr er Danmark sin landsleir og arrangeres hvert femte år.
Speidere fikk blant annet en smak av vikingtiden.
Over 200 speidere fra Sør-Rogaland deltok.

Mer fra Dagsavisen