Nyheter

Tango fikk ingen Michelin-stjerne: – Lå litt i kortene

Stavanger-restauranten Tango må fremdeles vente på sin første stjerne.

Tangos daglige leder Tommy Raanti og restaurantens kjøkkensjef Jan Erik Hauge forteller RA at de i utgangspunktet ikke forventet å bli belønnet med en stjerne i Michelin-guiden, da deler av den nordiske restaurantbransjen var samlet til prisutdeling i Stavanger konserthus mandag.

– Vi har ikke fått en direkte invitasjon til å være her, og da ligger det litt i kortene at vi ikke får en stjerne, sier Raanti til RA før han fortsetter:

– Selvfølgelig tenker man alltid litt på det, men jeg gikk inn hit med et ekstremt fritt sinn så jeg hadde ikke forventet det på noen som helst måte. Men vi mener selv at vi er gode nok for det.

– Hva er det som skal til for å få én?

– Det er ikke godt å si, sier han før Hauge skyter inn:

– Det er så mye som ligger i en stjerne – alt fra opplevelsen fra man går inn døren, til man går ut. Vi tror at totalpakken vår kan være på samme nivå som mange av de som er her sine, men nå ønsker vi alle kollegaer hell og lykke med deres stjerner.

– Så dere er ikke skuffet?

– Nei, ikke i det hele tatt, sier de i kor.

– Vi er her for å møte bransjevenner og ha det kjekt.

Vil lage best mulig mat

Den daglige lederen og kjøkkensjefen synes det er utrolig kult at prisutdelingen er på hjemmebane i år.

– Å få alle disse stjernene i vår galakse, til å komme hit til Stavanger er sykt gøy, sier Raanti og legger til at det er kjekt å kunne vise dem byen – til tross for det dårlige sommerværet.

– Selvfølgelig gir det motivasjon for oss som restaurant også. Vi vet at vi ligger og vaker i vannkanten mot noe, og det å kunne få det hakket hvassere og kanskje få en skikkelig invitasjon neste år, kan skje. Men det er ikke noe vi jobber aktivt med hver dag, sier han.

Tango jobber derimot aktivt med å skape en restaurant med gode rammer for både gjester og ansatte, og å lage best mulig mat.

– Om det er nok til å få en stjerne eller ikke må guiden bestemme, men det er det som er vårt overordnede mål, sier den daglige lederen.

– Hvis man ligger og vaker, er det da frustrerende å aldri nå helt opp?

– Nei, vi har hatt en anbefaling i guiden i flere år – siden 2017, så vi har besøk av dem hvert år. Vi at de følger med og tenker på oss, så da er det bare for oss å finne den siste ti-prosenten som kanskje skal til for at vi skal komme hakket opp, sier Raanti.

– Plutselig blir det vår tur

Hauge synes det er stas å se hvor godt fellesskap det er i bransjen.

– Vi kjenner hverandre, og blir veldig glad på hverandres vegne når noe sånt som dette skjer. Spesielt i Norge, men også i Norden, så det er supert. De setter vår standard i Europa på sin måte, sier Hauge før han fortsetter:

– Og, plutselig blir det vår tur.

Tre restauranter i Oslo og én i Bergen fikk sin første stjerne i Michelin-guiden mandag. Det synes de to gutta i Tango er kult. At Christoffer Haatufts restaurant Lysverket i Bergen ble belønnet med en stjerne synes Raanti er gøy.

– Jeg kjenner ham godt, og han har hatt lyst på den stjernen i mange år. Han har gjort en del grep for å få den siste ti-prosenten og nå opp, så jeg synes det var fortjent, sier Hauge.

Nyeste fra Dagsavisen.no: