Nyheter

I kveld ble de nordiske Michelin-stjernene delt ut

Mandag kveld ble de nordiske Michelin-stjernene delt ut i Stavanger Konserthus. Fire nye norske restauranter fikk stjerne i Michelin-guiden, men ingen av dem holder til i Stavanger.

Mandag 4. juli presenterte internasjonal direktør for Michelin Guide, Gwendal Poullennec, de nye nordiske stjernerestaurantene fra Stavanger Konserthus. I samarbeid med Rogaland fylkeskommune, Stavanger kommune, Visit Region Stavanger og Stavanger Konserthus ble det avholdt et stort fysisk arrangement for blant annet de nordiske kokkene.

– Jeg er veldig takknemlig for at vi kan samle alle kokker og gjester fysisk i Stavanger i år, og at vi kan feire og hylle årets nye stjernerestauranter, kokkene og deres dedikerte team. Dette er en perfekt oppvarming til sommerferien i Norden, og vi håper at matentusiaster får muligheten til å oppleve den fantastiske gastronomien, utviklingen og kvaliteten som våre inspektører opplever år etter år, i denne delen av verden, sier Gwendal Poullennec i en pressemelding fra Michelin Nordic.

Det de norske restaurantene Hot Shop, Schlägergården, Lysverket og Hyde fikk alle én stjerne under Michelin-guidens utdeling for Norden mandag, og Maaemo beholdt sine tre. Ingen Stavanger-restauranter ble tildelt nye stjerner.

Fungerende Stavangerordfører, Dagny Sunnanå Hausen (Sp), forteller at som Norges matregion nr. 1 er Stavanger veldig stolte av å være vertskap for Michelin Star Revelation 2022.

– Å arrangere et arrangement av dette kaliberet setter matbyen Stavanger på kartet, og styrker regionen vår som internasjonal matdestinasjon. Restaurantene i denne regionen har jobbet seg gjennom pandemien, og jeg er stolt over at de igjen får dele kulinariske opplevelser i verdensklasse med gjester fra hele verden, sier ordfører i Stavanger, Dagny Sunnanå Hausken.Nyeste fra Dagsavisen.no: