Nyheter

Nå kan alle over 75 år få fjerde dose

Fra 1. juli kan de som er over 75 år få satt dose 4 i Stavanger kommune.

Fordi Norge er på vei inn i en sommerbølge med koronasmitte, anbefaler FHI at innbyggere som er 75 år og eldre, i tillegg til beboere på sykehjem, får en ny oppfriskningsdose med koronavaksine, opplyser Stavanger kommune.

Fra 1. juli kan alle over 75 år bestille time til dose 4 i vaksinesenteret i Bekkefaret, så langt lageret rekker. De som bor på sykehjem vil bli vaksinert der de er.

Det er den nye og mer smittsomme varianten omikron BA.5 som nå dominerer. Det er uvisst om denne varianten gir mer alvorlig sykdom.

- Vi er i gang med å planlegge vaksinering av sykehjemsbeboerne våre med dose 4, og tar sikte på å starte vaksineringen i uke 28, sier direktør helse og velferd Eli Karin Fosse.

Begrenset med vaksiner

Siden FHI i utgangspunktet ikke hadde planlagt nye vaksinerunder i sommer, har kommunene noe begrenset med vaksiner igjen. FHI har planlagt en ekstra vaksineutsendelse i uke 29, altså fra 18. juli. Inntil videre omdisponerer Stavanger kommune noen av vaksinene fra vaksinesenteret til sykehjemmene.

- I et par uker har vi et begrenset antall vaksinetimer liggende ute i vaksinesenteret i Hjalmar Johansens gate 10 i Bekkefaret. Det blir lagt ut nye timer når vi får flere vaksiner, sier Fosse.

Vaksinesenteret er stengt for drop-in fram til ny vaksineforsendelse kommer i uke 29, opplyser kommunen.

FHI melder at personer i alderen 65-74 år og personer i alderen 18-64 år med underliggende risiko for alvorlig sykdomsforløp trolig vil få tilbud om dose 4 fra 1. september.

Nyeste fra Dagsavisen.no: