Nyheter

Feriefølelsen i Paradis

Fra juni til oktober kan du se unike kunstverk langs sjøkanten i Paradis og Hillevåg, med et lite ferieparadis hvor du kan sette deg ned og ta pause.

I et bråkete industriområde finner man, de fire neste månedene, en litt annerledes kunstløype. Med ulike bidrag som kunstneriske flagg og poesi på veggene, kan man oppleve Hillevåg og Paradis i nye omgivelser, men det er halvveis i løypen du finner den ekte perlen. Med hjelp fra Bane Nor har avdelingen for byutvikling i Paradis og Hillevåg fylt en liten plass med sand hvor man kan slå seg ned og se ut over den vakre naturen.

– Vi prøver å teste nye måter å trekke folk til områdene så de får oppleve de selv og kan engasjere seg i byutviklingen, sier prosjektleder Karen Hatleskog Zeiner.



Midlertidig kunstprosjekt

Det midlertidige kunstprosjektet er et samarbeid mellom avdeling for byutvikling i Paradis og Hillevåg, kommunens Smartby-avdeling og kulturavdelingen.

Løypen er 2,4 km lang og strekker seg gjennom et området som i stor grad er preget av industri og byggeprosjekter. Kunsten er konstruert for å gå sammen med de naturlige omgivelsene og det er derfor lett å gå glipp av det hvis du ikke vet hva du skal se etter.

– Får du det med deg så får du det med deg, og hvis du ikke får det med deg så får du det kanskje med deg neste gang, sier Zeiner.

Målet er at når menneskene trekkes til område så vil de også engasjere seg mer i utbyggingen og kan bidra i den demokratiske prosessen. For å oppnå dette har de også involvert lokalbefolkningen til å være med på prosjektet. Blant annet har de en lydcollage fra Line Anda Dalmer hvor man kan høre historier fra mennesker i området som har en tilknytning til sjøkanten eller så kan man se bilder tatt av ungdomsskoleelever fra Kristianslyst og St. Svithun.

– Vi bruker kunst som en del av prosessen og ønsker å teste ut ulike kunstneriske prosesser for å bli bedre kjent med områdene og komme i kontakt med mennesker, avslutter Zeiner.

Det selvutnevnte parkvesenet Paradise Rangers er også involvert i prosjektet og vier tiden sin til å passe på den urbane villmarken langs sjøkanten i Paradis og Hillevåg som mange har brukt som en bossplass.

Du finner kunstløypen mellom Paradis, langs Consul Sigval Bergesens vei og Felleskjøpet i Hillevåg.


---

HVA KAN DU OPPLEVE?

-Thirsty-skulpturer

-Lyden av Sjøkanten

-Flagg fra Eivind Egeland

-Samtaler – kartlegging langs et område

-Fotovandringer

-Dikt langs veggen

---








Mer fra Dagsavisen