Nyheter

Opposisjonen: Regjeringens industriløft er gammelt nytt

Høyre og Venstre mener det er lite nytt i regjeringens veikart for det de kaller «tidenes grønne industriløft».

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) truer med å skifte ut styremedlemmer som ikke følger opp politiske signaler på lederlønninger. Foto: Lise Åserud / NTB

Regjeringen vil satse på sju områder: Havvind, hydrogen, batterier, maritim industri, CO2-håndtering, og skog og bioøkonomi. Dessuten skal prosessindustrien, som for eksempel aluminiumsverk, få hjelp til å få ned utslippene.

I alt la regjeringen fram hundre tiltak, men Venstre fant lite nytt i løftene fra næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) og statsminister Jonas Gahr Støre (Ap).

– Her er det så langt jeg kan se, veldig mange gamle nyheter solgt inn som nye tiltak, massevis som regjeringen er blitt presset til av Stortinget som regjeringen gjør til sine egne tiltak, sier nestleder Sveinung Rotevatn i Venstre til Dagens Næringsliv.

Høyres Linda Hofstad Helleland etterspør konkrete tiltak.

– Næringsministeren lover et industriløft, men hvor er løftet? sier hun.

– Vi er overrasket over at regjeringen ikke benytter muligheten til å presentere konkrete nye forslag som vil hjelpe industrien allerede nå til flere etableringer, større investeringer og tempo, legger hun til.

SV mener oljeindustrien står i veien for planene, mens Rødt roser regjeringen for å ta en aktiv rolle.

(©NTB)