Nyheter

På utkikk etter ny Farmen-gård – har behov for hjelp

Strix Televisjon AS er på er på utkikk etter en ny Farmen-gård. Nå spør de innbyggerne i Rogaland om hjelp i jakten.

Strix Televisjon AS er på jakt etter helt ny Farmen-gård. Følgende deltakere er med i syvende sesong av Farmen kjendis som sendes på TV 2 og TV 2 Play våren 2023:  Aslak Maurstad (f.v.), Elin Tvedt, Marit Adeleide Andreassen, Christopher Mørch Husby, Aleksander Stenfeldt Sæterstøl, Sofie Karlstad, Ingrid Vik Lysne, Espen PA Lervaag, Malin Stenvoll Vangsnes, Ørnulf Høyer, Trond Moi, Lina Adampour og programleder Tiril Sjåstad Christiansen.

– Tradisjonen tro er vi også i år på utkikk etter den nye Farmen-gården, skriver Strix Televisjons produksjonsleder Oda Ølstadløkken i en pressemelding.

Farmen er et TV-program som går på TV 2, og er blant kanalens største og mest sette programmer. Etter 18 sesonger ønsker de nå å avholde neste års sesong på et nytt sted i Norge, og Rogaland er blant stedene de ønsker å vurdere som aktuelle.

– Årets ønske er å finne et helt nytt sted som vi aldri har vært før, hvor vi forhåpentligvis kan fortelle nye kultur- og industrihistorier, skriver de i pressemeldingen.

Strix Televisjon AS oppfordrer folk til å kontakte dem på mail – farmengard@strix.no, hvis de selv ønsker å låne ut sin egen gård, eller har andre gode tips.

Må ligge øde

Foreløpig er det ikke bestemt at neste års sesong blir i Rogaland, men Ølstadløkken forteller RA at de aldri har vært på Vestlandet.

– Det er særlig Rogaland og Agder på Sør-Vestlandet som er interessant, men dørene er åpne for andre lokasjoner også. Vi er alltid på utkikk etter gårder, sier hun til RA og legger til at de tar inn forslagene fortløpende, og sjekker ut de som er aktuelle og interessante.

– Hvorfor nettopp Rogaland?

– Det er rett og slett på grunn av landskapet. Det er helt annet enn det vi har sett tidligere, sier Ølstadløkken før hun fortsetter:

– I tillegg ønsker vi å fortelle andre kultur- og industrihistorier som ikke er fortalt tidligere.

Farmen-gården har flere kriterier, men Strix Televisjon oppfordrer folk til å ikke la det overskygge, og legger til at de er åpne for alle forslag.

Blant annet må Farmen-gårdene må være ganske øde, slik at man ikke kan se bort til naboen. I tillegg må den ha tilgang til vann, hav eller innsjø, og ligge privat til.

– Det bør være mulig med tilkomst med bil, ATV eller traktor, men båt kan også være en mulighet hvis tilkomsten fra vannet er grei, sier Ølstadløkken.

Dersom man foreslår en gård man bor i, løses dette med produksjonen.

– Det har vi vært borti før, sier hun til RA før hun fortsetter:

– Naturen på Vestlandet er spektakulært, så det er på tide at vi kommer dit.