Nyheter

Bilder og video fra Sola Airshow: Rein Inge lever guttedrømmen

Rein Inge Hoff har vært pilot siden han var 17 år. Å kjøre fly fra andre verdenskrig er en helt utrolig flott følelse, sier Madla-mannen.

Lørdag og søndag er det Sola Airshow på Sola flyplass. Små og store kikker med begeistring opp i luften på alle flyene og stuntene de gjør. Hvem flyr disse flyene? En av dem er Rein Inge Hoff fra Madla. RA tar en prat med ham når han er trygt nede på jorda etter å ha oppvisning med sitt P-51 Mustang – enmotors amerikansk jagerfly.

Madla-karen har flydd fly siden han var 17 år, gjennom Sola flyklubb. I dag kjører han en amerikansk Mustang og britisk Spitfire.

– Å være der oppe i luften i et fly fra andre verdenskrig er en fantastisk følelse. utrolig flott, forteller den tidligere Norwegian-piloten.

En gang i måneden er han opp i den gamle flyene. Han har alltid vært flyentusiast og opptatt av fly.

– For å kunne fly disse flyene, må man gå gradene. Man prøver først mindre fly. Det tar noen år med erfaring og trening før man kan fly oppvisningsshow, sier Hoff.

Nede på bakken har en mann kjørt helt fra Oslo for å ta bilder av de ulike flyene. Pensjonist Bjørn Borge har flere hundre bilder av ulike fly,

– Jeg har vært én gang på Sola før. Målet er alltid å få tatt bilder av fly som jeg ikke har i bildesamlingen min, men det er litt vanskelig, sier Borge.

Bjørn Borge kjørte fra Oslo til Sola for å knipse bilder av flyene. Pensjonisten drar på flyshow over hele Norge, Danmark og Sverige.

Til vanlig er han flyspotter på Gardermoen. Fredag satte han seg i bilen og kjørte til Sola. Torsdag skal han kjøre til Danmark på nytt flyshow.

– Jeg reiser på flyshow i hele Norge, Danmark og Sverige. Jeg reiser alene, men treffer ofte kjente. De er mange flyentusiaster, forteller han.

Selv vil ikke Borge kalle seg kjempeentusiast.

– Det er å fotografere som er lidenskapen. Etter flere safariturer i Afrika ble jeg lei av de samme dyrene, så da ble fly motivet i stedet.

Hjemme har Borge en god samling bilder godt organisert. 200 passasjerfly fra 160 ulike land. Passasjerflyene er vanligst. Favorittflyet er 747 Boeing jumbo jet. I dag har han muligheten til å knipse noen veteranfly.

– Jeg er pensjonist og har god tid til å dra rundt, sier Borge før han løfter kameraet for å knipse neste fly.

Flyfamilie: Synnøve, Helene er sammen med pappa Lars Heskje og farmor Ellen Heskje for å se på farfar som kjører Fielser Storch og Piper Super Cub.
P-51 Mustang, Piloten er Rein Inge Hoff fra Madla.
To Bücker Jungmann.  tysk militært treningsfly som fløy første gang i 1934. Flyet ble produsert på lisens i en rekke land. Flyene vi får se i formasjon er begge produsert av CASA i Spania på 1950-tallet. Til vanlig holder flyene til på Kjeller flyplass ved Lillestrøm.
Publikum fikk komme nært på flere av flyene under Sola Airshow 2022.
Boeing Stearman ble bygget for U.S. Navy som treningsfly. Det ble laget mange varianter av Stearman, og totalt ble 10626 Stearman produsert i løpet 1930 og 1940 årene.
Saab Safari og Saab Safir
Dakota Norway sin C-53 Dakota skape begeistring blant de frammøtte. Det var også mulig å kjøpe billetter og sitte på med flyet deltar på arrangementer både innenlands og utenlands hele sommersesongen.
Sola Airshow 2022