Nyheter

Arrangerer sommerfest for studentene: – Har vært etterspurt

Endelig er det duket for en skikkelig sommerfest for studentene ved Universitetet i Stavanger.

– For vår del har det vært veldig viktig å samle studentene igjen etter to år med pandemi. Vi ser at det er mange nye studenter som ikke har funnet sin plass i studentmiljøet. Vi håper det tar seg opp til høsten, nå som ting er tilbake til normalen.

Det sier Eira Aas Eide. Hun er leder av studentorganisasjonen (Stor) ved Universitetet i Stavanger.

Allerede 9. juni er det klart for normale tilstander – og vel så det – når studentene inviteres til sommerfest på Tappetårnet, som er studentenes hus – plassert på campus.

– Dette er et arrangement som har vært arrangert hvert år siden 2013. En slags sommeravslutning for studentene, sier Stor-lederen.

De to siste årene har sommerfesten naturligvis vært preget av korona. Nå kommer festen til å være som før.

– I år skal vi bruke plenen og ta ut to telt for å få mer plass. Arrangementer har vært etterspurt av flere, så vi håper og tror at mange studenter tar turen for å feire at sommeren er rett rundt hjørnet, sier Eide.

Vanskelige år

Eide er glad for at studentene får feire som normalt igjen. Som Stor-leder har hun merket hvor vanskelig de to siste årene har vært for studentene.

– Nå har jeg vært med i Stor siden 2020. Man har merket den innvirkningen pandemien har hatt på studentene. Vi jobber opp mot institusjonen, og det er ingen tvil om at det har vært vanskelig for studentmassen og ha digital undervisning, sier hun og fortsetter:

– Det er studenter som har gått samme studie i ett og to år, som ikke kjenner hverandre. Det ingen tvil om at det har vært vanskeligere å være student, i hvert fall på den sosiale biten, under korona. En uforutsigbar tid med nedstengelser og stadig nye restriksjoner.

Plenen utenfor Tappetårnet skal også brukes til å sette opp telt og sitteplasser. – Vi håper og tror det kommer mange folk, sier Eide.

Tilrettelegger

Stor sin primærjobb er å tilrettelegge for at studentorganisasjonene kan samle sine egne studenter.

I dag er det nærmere 60 studentorganisasjoner ved UiS.

– Vi jobber tett opp mot engasjerte miljøer for å sikre gode rammer for studentorganisasjonene, sier Eide og tilføyer:

– Stor har historisk sett ikke hatt så mange arrangementer foruten om de store arrangementene. Vi er med å bidra i fadderuken. Ellers holder vi på med mye tilrettelegging for de andre foreningene til å gjøre ting.

I oktober arrangerte de riktignok et arrangement i samarbeid med studentsamskipnaden.

– Det var like etter at landet hadde åpnet igjen. Da arrangerte vi en slags festival for å samle studentene igjen på Campus, sier Eide.

Studentorganisasjonen bruker sosiale medier for å nå ut til studentene.

– Det er en viktig plattform. Vi bruker Instagram og Facebook til å kommunisere og informere studentene ved Universitetet i Stavanger.

Eira Aas Eide har vært med i Stor siden 2020, men 1. juli er hun ferdig i jobben. Da skal hun være student igjen selv.

– Jeg begynner på en mastergrad i risikostyring. Det blir spennende, sier hun.

Mer fra Dagsavisen