Nyheter

Fire av ti skal på sommerferie i utlandet

Etter to sommere sterkt preget av koronapandemi planlegger fire av ti nordmenn å reise på utenlandsferie i sommer, viser en fersk undersøkelse.

1.132 nordmenn i aldersgruppen 18–88 år deltok i undersøkelsen, som ble gjennomført mellom 5. og 10. mai av Respons Analyse på vegne av Sparebank 1.

Der svarte 39 prosent at de skal feriere i utlandet i sommer, hvorav en andel på 4 prosent svarte at hele ferien tilbringes i utlandet. 35 prosent planlegger å legge deler av sommerferien utenfor Norges grenser.

Det er Danmark som topper lista over utenlandsdestinasjoner, ifølge undersøkelsen. 22 prosent har planlagt sommerferie i Danmark. Mens 21 prosent svarte at de skal til Spania, skal 20 prosent feriere i Sverige.

79 prosent har planer om norgesferie i sommer. Mens 41 prosent planlegger å tilbringe ferien hjemme der de bor, skal 37 prosent en tur på hytta. 26 prosent svarer at sommerferien består av å besøke familie.

Det er Viken, Vestland og Telemark og Vestfold som topper lista over reisedestinasjoner i sommer.

Samtidig viser undersøkelsen at nordmenn i år har satt av 28 prosent mer penger til sommerferie enn i fjor.

Mer fra Dagsavisen