Stavanger

Sprudlet under feiringen: – En stor forbedring!

Henrik (13) opplevde et fullsatt barnetog i Stavanger for første gang på tre år. – Jeg husker nesten ikke sist. Årets tog var en stor forbedring fra fjoråret, fastlår Kampen-gutten.

Henrik Horjen Møller koste seg skikkelig med det svært lange barnetoget i forkant av treff med kjente på Kampen skole.

– Barnetoget var gøy. Det var mye mer liv i år, fastslår tenåringen.

Han var sammen med lille Otilie Wingan Horjen, Magnus Wingan Wold og Henriette Trydal Horjen under festlighetene på Kampen.

– Har kost oss veldig

– Vi har kost oss veldig med å se på barnetoget. Nå er det snart lunsj, før vi går og ser på folketoget, fastslår Trydal Horjen.

I skolegården på Kampen skole var det yrende liv på ettermiddagen.

– Fint, oppsummerer Elva Hands-Gjerdsjø (6) i etterkant av sitt første 17. mai-tog som skoleelev, og hun og venninnen Ella Arstein Nornes hadde tilbakelagt ruten fra Kampen skole til oppstillingen i Sentrum og turen over Lagårdsbrua og opp til Storhaug for avslutning på Nytorget.

Elva Hands-Gjerdsjø (t.v.) og Ella Arstein Nornes svinger av seg litt energi i lekestativet på Kampen skole i etterkant av barnetoget.

– Jeg så mange kjente, fortalte Ella, før de to stakk til sandkassen i bunadene sine.

Årets 17. mai var preget av svært stor pågang fra festkledde som så det første skikkelige barnetoget på tre år, et tog som også hadde rekorddeltakelse, siden feiringen i Madlaleiren har opphørt. Trengselen på Lagårdsbrua var merkbar da skolekorps, barneskoler og videregående skoler vandret retning Storhaug på årets rute.

Tradisjonen tro prydet veteranbrannbilen til Rogaland brann og redning innledningen på 17. mai-toget i Stavanger, som i år gikk over Lagårdsbrua og på Storhaug.
Glade barn på vei ned Lagårdsbrua.
Godstemning i barnetoget.

Politiet: Eksemplarisk

– Nå kom jeg nettopp på vakt, men etter det jeg har hørt har folk oppført seg eksemplarisk, sier operasjonsleder Rune Tollaksen i Sør-Vest politidistrikt til RA ved 15.00-tiden.

– Det er meldt om det vanlige på en syttende mai, med litt kø, men utover det svært lite, sier Tollaksen.

Værmessig var også 17. mai en suksess, lite vind, god temperatur og dels sol, selv om de mest kritiske nok kan påpeke at godværet plutselig har kommet for fullt på Nord-Jæren og at det dermed kan være i overkant varmt for bunadskledde.









Mer fra Dagsavisen