Nyheter

Stavangerkameratene til Utopia

– De skapte en helt unik stemning i 2019, sier festivalsjefen.

Musikkfestivalen Utopia i Stavanger er avlyst. Festivalen ble også avlyst i fjor.

– Det er med stor glede vi endelig kan si at vi lager reprise på den store suksessen fra 2019 da Stavangerkameratene fikk 10.000 mennesker til å synge sammen i en time, sier festivalsjef Espen Knoph i en pressemelding.

Samarbeidet oppsto i Stavanger sommeren 2015 da Kjartan Salvesen, Tommy Fredvang, Glenn Lyse og Ole Alexander Mæland ble spurt om å opptre sammen under åpningen av Volleyball-VM. Og det var konferansier Stian Blipp, som i den anledning ga dem navnet «Stavangerkameratene».

– Stavangerkameratene skapte en helt unik stemning på Utopia i 2019. Jeg ble blåst av banen da jeg opplevde unge jente- eller guttegjenger som satte seg i bilen fra andre deler av landet for å få se Stavangerkameratene opptre på Utopia. Stemningen ble elektrisk og det tok fullstendig av. Folk gråt, lo og danset da de spilte. Jeg tenker opplevelsen i Bjergstedparken vil bli enda sterkere, sier festivalsjefen.

Stavangerkameratene spiller på Viking-kampen lørdag.

Deres første utgivelse var singelen «Vekk meg opp», en norsk versjon av Aviciis hit «Wake Me Up». Sommeren samme år ga de ut sin andre singel «Bare så du vett det» og påfølgende sommer ga de ut debutalbumet «Stavangerkameratene». «Bare så du vett det» har nådd 29 millioner streams. Siden dette har de turnert landet over og spilt noen av de største festivalene i landet.

Stavangerkameratene føyer seg inn i en rekke av store artister som allerede er sluppet til Utopia; Alan Walker, DJ Snake, Astrid S, Janove, Kamelen, Lemaitre, Viktor Leksell og Lars Vaular er de til nå som er sluppet. Festivalen vil foregå i Bjergstedparken 26–27 august.