Nyheter

Solgte leilighet til 36,5 millioner: Dyrest, med best utsikt

Én toppleilighet i prosjektet Bykronen er solgt for 36,5 millioner, en annen for 27,5 millioner. Den dyreste har prisantydning på 45 millioner kroner. Camar og K2 vil starte byggingen i september eller oktober.

Shell-tomten på Løkkeveien og de tidligere lokalene til Handelsbanken skal rives, og Møbelmagasinet-bygningen med den ikoniske buen skal bevares og restaureres. Nå selges leilighetene som skal omkranse verkstedhallen.

– Det har vært en enorm respons, 400 personer var påmeldt da prosjektet ble vist fram 27. april, sier Christine Sagen Helgø i Camar Eiendom, selskapet som eier halvparten av prosjektet.

– Dette er et enormt spennende prosjekt, stort og viktig for byen, i et område der det vil skje veldig mye, oppsummerer salgs- og markedssjef Helene Olsen-Beck i K2 Bolig, som eier resterende 50 prosent.

Christine Sagen Helgø, Helene Olsen-Beck og Oddvar Egelandsdal

Dyreste: 45 millioner

«Høy prisklasse» står det skrevet sentralt utenfor salgskontoret. De 67 boligene har prisantydninger fra rundt 4 millioner kroner til den dyreste toppleiligheten til 45 millioner kroner.

– Vi har allerede solgt en leilighet som i utgangspunktet var satt til 23 millioner kroner. Det var fem budgivere, og prisen endte på 27,5 millioner kroner, sier Sagen Helgø, som for øvrig er tidligere Stavanger-ordfører.

– Det gir en kvadratmeterpris på rundt 181.000 kroner. Vi kan nok trygt si at leiligheter i prosjektet får den høyeste kvadratmeterprisen i Stavanger, Dette er det siste sentrumsnære prosjektet med denne typen utsikt, sier prosjektleder Oddvar Egelandsdal i Bykronen, og peker på at nærheten til sentrum, utsikten og gjennomgående høy kvalitet på materialvalg gjenspeiler den høye kvadratmeterprisen.

Byggestart i høst

Utbyggerne vil ikke opplyse hvem som har inngått kontrakter på de største leilighetene.

De som har meldt interesse har deltatt i forhåndssalget, og noen har allerede stått på lister i halvannet år. Egelandsdal regner med at usolgte boliger annonseres offentlig for salg i midten av juni. DNB Eiendom er meglerselskap.

– Det er stor sannsynlighet for at byggestarten blir i september eller oktober i år. Ferdigstillelsen er satt til andre kvartal 2025, sier prosjektlederen.

Slik kan én av toppleilighetene bli seende ut. 3D-illustrajon, avvik vil forekomme.

Formidabel utsikt

Fra taket av tidligere Handelsbanken er utsikten over Ryfylke og Gamle Stavanger, Vågen, Storhaug og sentrumshalvøya formidabel.

– Nå står vi på et nivå som tilsvarer et sted mellom fjerde og femte etasje, så fra toppleiligheten i sjette etasje blir utsikten enda bedre, sier Sagen Helgø.

– Samtidig tar vel prosjektet noe sol fra for eksempel boligene i Gamle Stavanger?

– Prosjektet tar litt sol fra sameiet Andasmauet, men det tar ikke sol fra Gamle Stavanger, sier Sagen Helgø.

Leier ut verkstedhallen

Hun opplyser at bygningen som tidligere rommet Opel-forhandler Thorleif Sundes verkstedhall, totalt 4000 kvadratmeter, skal leies ut til Storebrand og Skagenfondene, som flytter inn 1. desember 2023.

I første etasje på gatenivå mot Løkkeveien er det satt av 600 kvadratmeter til næring, og utbyggerne ser for seg for eksempel kafé, renseri og bakeriutsalg.

I blokkene rundt skal det bygges 67 leiligheter, noen på relativt beskjedne 55 kvadratmeter, med en rekke store leiligheter, den største er på 266 kvadratmeter, tronende alene på toppen av én av de fire blokkene, som i hovedsak har hjørneleiligheter.

3D-illustrasjon av alle byggene. Avvik vil forekomme.
Fra planlagt interiør i neoklassisk stil. 3D-Illustrasjon: AD. Moment. Avvik vil forekomme.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen







Mer fra Dagsavisen