Nyheter

Brannen i Sola: – Gjør oss kjent med bygget

Åtte leiligheter har store brannskader og flere har røykskader etter brannen i leilighetsbygget på Tjelta i Sola kommune. Brannvesenet skal i nærmeste framtid gjøre en grundig analyse på hva som er årsaken til brannen.

Brannvesenet rykket ut etter at nødetatene ble varslet om brannen i 20.30-tiden lørdag kveld. I 22.30-tiden opplyste brannvesenet til NRK at de har kontroll på brannen.

Men det førte likevel til konsekvenser for beboerne i leilighetene.

– Vi måtte ta strømmen, så 40 leiligheter er strømløse. Beboerne blir tatt hånd om av kommunen og innlosjert på hotell, sa brannsjef Nils-Erik Haagenrud ved 110-sentralen sørvest til RA.

Åtte leiligheter har store brannskader og flere har røykskader.

Vet ikke årsaken

Seksjonsleder i analyseutvikling i Rogaland brann og redning, Lasse Grahl Jacobsen, sier til RA at brannvesenet avventer en befaring i boligblokken, som skal skje i samarbeid med politiet.

– Per nå forbereder vi oss og gjør oss kjent med bygget og saken, sier han.

– Hvordan vil dere jobbe framover?

– Vi kommer til å lage vår egen brannutredningsrapport. Vi ønsker å vurdere brannskadebildet med fokus på ulike barrierer som kan ha påvirker brannforløpet. Med andre ord effekten av etablerte og eventuelt manglende barrierer, sier Jacobsen, og utdyper:

– Eksempler på barrierer i denne sammenheng kan være tidlig deteksjon og varsling, slokkesystemer, byggets branntekniske egenskaper/brannmotstand.

Foreløpig vet de ingenting om årsaken til brannen.

– Vi må få anledning til å sette oss inn i saken. Etter det drar vi ut for å gjøre en jobb som består av nødvendige undersøkelser og kartlegginger, sier Jacobsen.

Han sier videre at brannvesenet ikke har fått noe konkret tidspunkt på befaring.

– Vi har en dialog med politiet – jeg regner med det blir befaring i løpet av uken, sier seksjonslederen til RA.

Mer fra Dagsavisen