Nyheter

Forberedt på travel påske: – Kommer til å koke

Etter to år med pandemi blir årets påskeferie på fjellet som normalt. – Vi har mye på programmet, sier serviceleder Merete Liland ved Sirdal skisenter.

Både Sirdal skisenter og Røldal skisenter henger i for å ta imot skiglade gjester.

– Vi et fullt forberedt på at det kommer til å koke med masse folk her i påskeferien.

Merete Liland er serviceleder ved Sirdal skisenter på Tjørhomfjellet/Ålsheia. Hun forteller at driftsfolkene deres jobber dag og natt for at løypene skal være perfekte.

– Vi gjør alt vi kan for å forberede oss så godt som mulig. Vi på serviceavdelingen har gjort det vi kan når det kommer til skiskole, skiutleie og restaurant.

– Hva spesifikt jobber dere mot?

– Mange forskjellige ting. Det blir quiz både fredag 8. og fredag 15. i restauranten. Lørdag 9. april arrangeres barnas dag i Hulderheimen med ansiktsmaling i restauranten mellom 11.00 og 13.00. Onsdag eller torsdag setter vi opp airbagen, en stor pute man kan hoppe på. Den vil være tilgjengelig for bruk hver dag i slutten av påsken.

Både Røldal skisenter og Sirdal skisenter er godt forberedte og klare til å ta imot folk til påskeferien på fjellet. Her er et nylig bilde av skitrekket i Røldal.

Servicelederen kan også fortelle at det blir minipark for de minste (parkelementer i nedfarten i Hulderheim, som hopp, raids etc.) og bokstavjakt. I tillegg kommer en av barnas yndling på besøk, nemlig Snøfte.

Afterski

Men ikke nok med det, i Ålsheia arrangeres det påskerenn på påskeaften.

Og som alltid i påsken, vil det bli afterski etter man har vært i trekket og blitt sliten.

– Det blir forlenget åpningstid i restauranten. Fra og med fredag vil restauranten være åpent til 00.00 med mulig forlengelse til 02.00. Vi har afterski skjærtorsdag, langfredag og påskeaften fra 15-17.00. Det blir bra, sier servicelederen.

Afterski blir det også for gjestene ved Røldal skisenter, sier daglig leder Oddvar Bratteteig.

– Det blir afterski både i skisenteret, på Røldalsterassen og på Hordatun. De to sistnevnte holder åpent til klokken to på natten. Der er det konserter både med Gunslingers og Kriminell Kunst, sier han.

Ellers kan han fortelle om det han tror blir en travel påske for de ansatte ved skisenteret.

– Per nå får vi hjelp til å bygge en ny og større park i anlegget. Det skal være klart til påsken. Det blir bygd nye elementer og det blir en utvidet park.

Han forteller videre om et stort og omfattende program gjennom hele påsken.

– Palmelørdag starter vi med Røldal frirenn junior. Det er for unger under 18 år. Da er det folk fra hele Norge som samles til frikjøringskonkurranse. Vi har også Norges lengste utforrenn som går av stabelen første påskedag.

Det blir også forskjellige aktiviteter for alle aldre utover i påsken, med både skileker og forskjellige renn. Skjærtorsdag vil det bli arrangert karnevalasrenn. I tillegg blir det konserter på kvelden.

– Kom greit ut av fjoråret

Da Norge i mars 2020 ble stengt ned, fikk det store konsekvenser for mange. Blant annet skisentrene. De fikk ikke holde åpent.

I fjor var det også koronarestriksjoner, men tross det, kom skitrekkene greit ut av påskeferien 2021.

– Det var antallsbegrensninger noen plasser, så det var litt redusert i noen perioder, men det gjorde at vi fylte opp dager som til vanlig ville vært rolig. Sluttsummen ble bra, sier daglig leder ved Røldal skisenter, Oddvar Bratteteig.

Også i Sirdal ble det – omstendighetene tatt i betraktning – en grei påskeferie i fjor med grei trafikk.

– Fjorårets påskeferie var tilnærmet normalt, men vi har økt antallet i år. Derfor kan vi forvente litt mer aktivitet her i påsken. I tillegg slipper vi meteren. Det betyr at vi kan tillate langt flere inne i restauranten, sier serviceleder Merete Liland avslutningsvis.

---

Fakta om Sirdal skisenter og Røldal skisenter

Sirdal skisenter:

Ligger i Vest-Agder. Cirka 1 time og 30 min. kjøretur fra Stavanger sentrum.

Har 21 nedfarter og åtte heiser i Ålsheia og Tjørhomfjellet.

Skiskole og skiutleie.

Røldal skisenter:

Ligger i Håradalen 6 km fra Røldal sentrum i Ullensvang kommune i Hardanger. Cirka 3 timer og 30 min. kjøretur fra Stavanger sentrum.

Har fem skitrekk og to stolheiser.

Attraktivt for frikjørere – ligger nesten i sin helhet over tregrensen – mellom 680 og 1280 meter.

---

Mer fra Dagsavisen