Nyheter

ONS på gatenivå og utesteder

I år skal ONS utvide til Stavanger sentrum. Målet er å inkludere flest mulig.

– Det er mye nytt i år, men ONS+ er det som angår flest mulig, også utenfor «ONS-bobla», sier kommunikasjonsdirektør i Offshore Northern Seas, Inger Johanne Stenberg til RA.

«Oljemesså» ONS arrangerer en av verdens største møteplasser for den internasjonale energibransjen fra mandag 29. august til torsdag 1. september. ONS er delt inn i flere ulike arenaer og målgrupper, blant annet ONS+ i Stavanger sentrum ved Strandkaien.

Her skal opplegget være gratis og uformelt, og det blir debatter, panelsamtaler, nettverksmuligheter, mat og musikk.

Tidligere har det alltid vært en del telt og paviljonger, men nå utvider ONS også til utesteder som Cementen og Gnu, i tillegg til telt og båter.

– Hele tanken er at vi ønsker å ta debatten ut fra Forum-området, og et «lukket rom», til bokstavelig talt nesten ned på gaten, både tematisk og fysisk, sier prosjektleder for ONS+, Tonje Skålevik.

Inviterer flere aktører

Hun forklarer at opplegget vil være gratis og tilgjengelig for alle.

– ONS+ er for alle, deltakerne på ONS, og for alle andre i byen som er opptatt av energispørsmål – og det er de fleste i disse dager, sier Skålevik.

ONS arrangerer selv noen energidebatter, som de tar ned i byen, også inviterer de flere andre aktører til å lage arrangementer og opplegg i sentrum.

– Det blir tatt opp interessante problematikk og temaer, og det skal være lett å finne og bevege seg rundt området ved Strandkaien, sier prosjektlederen.

Flere aktører har allerede vist interesse for å bli med på ONS+, blant annet Equinor, Skift, Kruse Larsen, og BI.

– Det er en del som nå jobber med å konkretisere hva de ønsker å gjøre, i forhold til konsept og tematikk. Det blir en del podkaster, og ikke nødvendigvis bare de harde debattene, selv om de også finnes. Jeg tror det blir mange gode samtaler, sier Stenberg.

Det er fortsatt mulig for organisasjoner og selskaper å søke om å delta i programmet og få en plass nede i byen.

Debatt-shopping

Prosjektleder Skålevik understreker at ONS+ skal være uformelt, og at det godt kan være at det blir noen provoserende diskusjoner.

Stenberg påpeker at det vil være flere debatter og ting som foregår rett i nærheten av hverandre, slik at man egentlig kan gå rundt og «shoppe» debatter.

– Det blir opplegg i telt, på båter og noen uteplasser. Vi håper så mange som mulig har lyst til å komme å høre på dette, sier Skålevik.

Stenberg sier hovedmålgruppen for ONS+ er todelt.

– Det er for folk som generelt er interessert i energi, som kanskje ikke kan gå på ONS på dagtid av ulike årsaker, også er det for de som er på ONS på dagtid som ikke nødvendigvis har noe opplegg på ettermiddagen og kvelden, forklarer hun.

Inger Johanne Stenberg, kommunikasjonssjef i ONS, og Tonje Skålevik, prosjektleder for ONS+

Konsert og fyrverkeri

På onsdagen arrangerer ONS en konsert og fyrverkeri for byen.

– På konserten kommer det masse folk fra byen, i tillegg til de som går på ONS, sier Stenberg.

Skålevik og Stenberg sier de ikke kan røpe artistnavnet før etter påske, men begge forsikrer om at det er en bra artist.

– Vi håper å skape et godt sted å diskutere og lære noe nytt. Jeg er veldig spent, gleder meg veldig, sier Stenberg.


Mer fra Dagsavisen