Nyheter

Rogaland blant de beste på «Too Good To Go»

I løpet av ett år har 17 Circle K-stasjoner i Rogaland reddet nesten 20 000 porsjoner med overskuddsmat gjennom appen Too Good To Go.

– Vi ser stor verdi i dette. Disse produktene holder fremdeles høy kvalitet som kundene kan ha glede av. Vi vil ikke kaste god mat, sier Anette Strømfjord, som er daglig leder på Circle K Ålgård, i en pressemelding.

Rogaland er det fylket i Norge der Circle K redder nest-mest mat, knepent slått av Viken – et nyopprettet fylke som for tiden er under avvikling.

Og stasjonen til Strømfjord redder mest mat av alle Circle K-stasjonene i hele landet. Over en 12-månedersperiode har det blitt berget 2444 måltider med overskuddsmat ved Circle K Ålgård.

– Vi har bare fått positive tilbakemeldinger på dette tilbudet. Mange er nok opptatte av å redusere matsvinnet, og så liker jo folk å få en god deal, sier Strømfjord.

Fem av de seks beste er fra Rogaland

På andreplass i Norge finner vi Stavanger-stasjonen Circle K Forus med 2254 reddede porsjoner, mens Circle K Lura i Sandnes havner på tredjeplass på landsoversikten med 1982 porsjoner mat. Også fjerdeplassen tilhører Rogaland, nærmere bestemt Circle K Klepp. Der har kundene berget 1795 porsjoner.

Vi må helt ned til femteplass for å finne en stasjon utenfor Rogaland på den nasjonale matredderlisten – Circle K Volda. Så skal vi tilbake til Rogaland igjen – til Circle K Sævelandsvik, som med 1709 porsjoner berget mat havner på sjetteplass på den nasjonale listen.

Blant stasjoner som har reddet mer enn 1000 matporsjoner i Rogaland finner vi Circle K Ølensvåg, Circle K Kvala i Haugesund, Circle K Randaberg, Circle K Nærbø og Circle K Vikeså, ifølge pressemeldingen.

Reddet 35 prosent mer mat

Stadig flere Circle K-kunder bruker appen Too Good To Go. I løpet av en fireårsperiode har de reddet 320 000 poser med overskuddsmat ved stasjoner over hele landet. Dette tilsvarer CO₂-utslipp fra 158 flyreiser rundt jordkloden – eller en varm dusj som varer i 4,9 år, ifølge beregninger fra Too Good To Go.

– I fjor reddet vi 35 prosent mer overskuddsmat ved våre stasjoner. Samtidig er dette med på å øke bevisstheten rundt matsvinn. Dette er noe alle tjener på, både kundene, stasjonene og ikke minst miljøet, sier prosjektleder Ida Ulla-Britt F. Burud i Circle K Norge.

Innholdet i en typisk forundringspose varierer, men ofte er det snakk om ferdigsmurte bagetter og søtbakst. For 39 kroner får kunden overskuddsmat til en normal utsalgspris på mellom 100 og 140 kroner.

Mer fra Dagsavisen