Nyheter

Han blir Stavangers nye midlertidige varaordfører

Stavangerordfører Kari Nessa Nordtun skal ut i foreldrepermisjon denne våren.

– Vi skulle helst unngått denne situasjonen, men det er rart å si det når det er så kjekke omstendigheter som det faktisk er, sier gruppeleder i Stavanger Folkets parti FNB, Frode Myrhol, under mandagens kommunestyremøte.

– Vi har kommet i den situasjonen at ordføreren snart skal få sitt tredje barn, og da må vi gjøre en liten midlertidig endring til hun er tilbake fra permisjon. Vi i Arbeiderpartiet, Folkets parti, MDG, Rødt, SV og Senterpartiet ønsker derfor å foreslå at Dag Mossige går inn som varaordfører i den perioden Kari Nessa Nordtun har permisjon, legger han til.

I tillegg foreslår flertallspartiene at eventuelle mindre justeringer på datoer kan avtales direkte mellom ordfører Kari Nessa Nordtun og varaordfører Dagny Sunnanå Hausken, og meldes til kommunestyret.

Da politikerne skulle stemme over forslag til vedtak ønsket Stavanger Høyres gruppeleder Sissel Knutsen Hegdal at dette skulle gjøres punktvis. Et enstemmig kommunestyre innvilget først ordførerens søknad om fritak fra vervet i sin foreldrepermisjon fra og med 28. mars 2022 til og med 28. august 2022, og fra 31. august 2022 til og med 16. september 2022. Deretter ble det vedtatt at varaordfører Dagny Sunnanå Hausken rykker opp som ordfører i ordførerens foreldrepermisjon. Da politikerne skulle stemme over hvem som skulle bli midlertidig varaordfører i ordførerens foreldrepermisjon, valgte Høyre, PP, Venstre og én representant fra Frp å stemme blankt.






Mer fra Dagsavisen