Nyheter

Flytrafikken på Sola i gang igjen

Uværet førte til at all flytrafikk på Sola og Flesland ble stansen i en time søndag ettermiddag.

Sola

Flytrafikken er i gang igjen Stavanger lufthavn, Sola etter at nettproblemer ved kontrollsentralen på Sola er løst, skriver Avinor på sine nettsider. Problemene førte til at både Sola og Flesland – den andre store flyplassen på Vestlandet – måtte stenge for trafikk.

– Noen forsinkelser må påregnes. Passasjerer møter som normalt og følger informasjon fra flyselskapet sitt, skriver Avinor på sine nettsider.

Det var Dagbladet som først meldte om at flyplassene var stengt.

Lufthavndirektør Helge Eidsnes på Flesland sier til avisen at Stavanger kontrollsentral overvåker luftrommet på hele Vestlandet, og at det var derfor Flesland også ble stengt.

Til Bergens Tidende sier pressevakt Anna Langhammer i Avinor at hun ikke vet hvor mange passasjerer som er blitt berørt av feilen i Stavanger. Hun oppfordrer reisende til å ta kontakt med flyselskapet sitt for å høre om flyet går som normalt, eller om det blir forsinkelser.

– Vi opplever tekniske problemer som følge av uværet. Vi har stanset flytrafikken av sikkerhetshensyn, siden sikkerhet er høyest prioritert på våre lufthavner. Dette følger vi tett opp, sier pressevakt Anna Langhammer i Avinor til TV 2 tidligere søndag ettermiddag.


Artikkelen oppdateres.