Nyheter

Her skal Magnus Carlsens sjakkbrett plasseres

Verdens største sjakkbrett med brikker produsert av resirkulerte bildekk skal plasseres utenfor Stavanger konserthus, ifølge Stavanger Aftenblad.

Magnus Carlsen

Ifølge avisen var det Lars Peter Endresen (Folkets Parti) som fremmet forslag om konserthuset sammen med flere andre partier i onsdagens møte i utvalg for miljø og utbygging.

Tidligere i januar skrev RA at Magnus Carlsen har fått et stort sjakkbrett i gave fra en sponsor, og at verdensmesteren ville gi det videre til en norsk by. Valget falt på Stavanger, og Norway Chess har tilbudt Stavanger kommune å plassere sjakkbrettet på 11 x 11 meter i sentrum.

Daglig leder i Norway Chess, Kjell Madland, ble kontaktet av Magnus Carlsens far Henrik Carlsen sommeren 2021 angående tilbudet, og forteller RA at det var enkelt å takke ja til tilbudet.

– Jeg tror det vil være med på å markere Stavanger som en sjakkhovedstad, og det er flott at Stavanger kommune har vært så positiv til dette – både politisk og administrativt, og prøvd å finne en bra løsning, sier Madland.

Håper flere blir interessert i sjakk

Ifølge Henrik Carlsen ville sønnen gi sjakkbrettet til Stavanger kommune fordi Stavanger og Sandnes er det nærmeste man kommer sjakkhovedsteder i Norge.

– Til sommeren arrangeres Norway Chess for tiende gang – et fint jubileum. Det er en utmerket anledning å kunne markere åpningen av sjakkbrettet i forbindelse med turneringen, sier Henrik Carlsen til RA.

Magnus fikk sjakkbrettet i gave fra en sponsor i forbindelse med en onlineturnering i lynsjakk Pamplona i Spania i sommer.

– Vi håper det kan bli et samlingssted og bidra til god og økende sjakkinteresse i Stavanger-området, sier faren.

Madland tror sjakkbrettet kan føre til at flere blir interessert i sjakk.

– Et sjakkbrett har en tiltrekningskraft, og et slikt gedigent brett vil være noe folk synes er spennende, sier han.

Utvalget vedtok enstemmig forslaget.