Nyheter

Gir 17 millioner i støtte til lokale bedrifter

Pengene er fordelt på 105 bedrifter.

Næringssjef Anne Woie og ordfører Kari Nessa Nordtun.

Torsdag 20 januar ble det vedtatt at serveringsbransjen i Stavanger tildeles i overkant av 17 millioner kroner. Pengene er fordelt på totalt 105 bedrifter.

Det melder Stavanger kommune i en pressemelding.

– Vi vet at serveringsbransjen står i svært tøffe tider, og har vært sterkt rammet av skjenkestoppen som ble innført i midten av desember i fjor.  Jeg håper denne støtten vil bidra til å hjelpe dem gjennom denne perioden, sier Anne Woie, næringssjef i Stavanger kommune.

Kompensasjonsordningen gjelder lokale virksomheter i Stavanger som har blitt direkte rammet av den nasjonale skjenkestoppen som ble innført fra midnatt, natt til 15. desember 2021. Pengene som nå deles ut er på totalt 17.118.538 kroner. Tildelingen ble vedtatt av Stavanger formannskap torsdag 20. januar, og skal utbetales så raskt som mulig.

Ny koronastøtte i februar

Det jobbes allerede nå med en ny, sjette runde med koronastøtte til et bredere næringsliv. Kriterier for søkere vil bli klart i midten av februar.

– Vi har hatt kontakt med mange næringsdrivende og har fått innspill til hvordan koronarestriksjoner har hatt direkte og indirekte konsekvenser for driften. Vi vil ta med oss alle innspill når vi nå skal foreslå nye kriterier for neste utlysning sier Woie.