Nyheter

Siktet for blotting ved barnehage

En mann i 30-årene er siktet for seksuell krenkende atferd overfor barn. Et vitne filmet mannen som tilsynelatende onanerte i bilen ved en barnehage i Stavanger.

Onsdag ble en mann i 30-årene er pågrepet og siktet for seksuell krenkende atferd overfor barn. Bakgrunnen er hendelsen utenfor en barnehage i Stavanger i 13-tiden tirsdag ettermiddag. Et vitnet filmet da at mannen tilsynelatende onanerte i en bil parkert tett ved en barnehage.

Mannen stakk deretter fra stedet i bil. Hendelsen ble politianmeldt kort tid etter, og etterforskningen ble raskt igangsatt. Mannen i 30-årene ble pågrepet allerede onsdag, og siktet. Han ble forsøkt avhørt samme dag, men mannen ønsket ikke å forklare seg, opplyser politiet.

Politiadvokat Anne Mette Dale i Sør-Vest politidistrikt sier til RA at politiet vil gjøre et nytt forsøk på å avhøre mannen torsdag.

– Vi etterforsker saken teknisk og taktisk. Om siktede vil bli framstilt for varetektsfengsling er foreløpig ikke avklart, sier Dale til RA.

Filmet mannen

RA har vært i kontakt med vitnet som filmet mannen, og har sett videoen, som viser mannens bil parkert skrått på parkeringsplassen ved siden av gjerdet til barnehagen. Videoen ble filmet fra en leilighet med utsyn til parkeringsplassen ved siden av barnehagen hvor mannen hadde parkert.

– Jeg har hjemmekontor og skulle ta meg en kopp kaffe. Jeg ser ut vinduet. Da ser jeg en bil som var feilparkert. Den sto skrått over to parkeringsplasser. Det var det som først fanget oppmerksomheten min. Da jeg så inn i bilen så jeg at mannen i førersetet satt og onanerte, sier vitnet til RA.

Vitnet ønsker ikke navnet sitt publisert i avisen.

– Slik bilen sto parkert, kunne jeg ikke se registreringsnummeret på bilen. Derfor løp jeg ut og rundt bygningen. Da jeg kom fram, var bilen borte, forteller han.

Vitnet forteller at han filmet en videosnutt, og tok et bilde med mobilen. Deretter løp han ut.

– Jeg var egentlig helt i sjokk. Jeg tenkte at jeg måtte dokumentere dette, og være sikker på det jeg så. Handlingen er helt forkastelig. At dette skjer her hvor jeg bor er skremmende. Det gjør meg sint, sier vitnet.

– Virket planlagt

– For meg virker det som at det hele var planlagt. Parkeringsplassen er enveiskjørt. Han hadde også parkert bak noen busker, slik at det var vanskelig å se ham fra barnehagebygningen, opplyser vitnet.

Et videoovervåkingskamera henger ved parkeringsplassen. Kamera er tilknyttet et borettslag. RA har snakket med styreleder i borettslaget, som foreller at kameraet ikke er fungerende.

Virksomhetsleder i barnehagen opplyser at hendelsen er politianmeldt.

– Vi har også gått ut med informasjon til foreldre og til nærliggende barnehager, sier hun.

– Vi har ikke opplevd slike hendelser før, legger hun til.

Under etterforskning

RA kjenner til at politiet har vært i barnehagen og gjort undersøkelser på stedet, samt pratet med vitner. RA har stilt politiet en rekke spørsmål om saken, blant annet om mannen er en kjenning av politiet og mannen dømt for blotting eller lignende tidligere.

Politiet er imidlertid sparsommelige med å gi ut informasjon fordi saken er fremdeles under etterforskning.

– Vi vet hvem mannen er. Jeg ønsker ikke å kommentere det mer enn det, sier Dale til RA.

Dale bekrefter at politiet har gjort beslag, men hun ønsker ikke å utdype hva slags beslag som er gjort.

Strafferammen for blotting er fra bot til to års fengsel.

– Straffebestemmelsen og strafferammen er lik for blotting og onanering, men når straff skal fastsettes kan onanering være straffeskjerpende, sier Dale.

Nyeste fra Dagsavisen.no: