Nyheter

Fikk frivillighetspris

Ekteparet Jorunn og Svein Nordbøe er tildelt Stavanger kommunes pris «Årets frivillig 2021» for sin innsats med å skape gode og sosiale fellesskap på Skipper Worse.

Jorunn og Svein Nordbøe fikk overrakt prisen av varaordfører Dagny Sunnanå Hausken.

Prisen ble overrakt av varaordfører Dagny Sunnanå Hausken under festforestillingen for frivillige i Stavanger søndag, skriver Stavanger kommune i en pressemelding.

I juryens begrunnelse står det at Jorunn og Svein Nordbøe har gjort en forskjell i mange menneskers liv med sitt brennende engasjement på møteplassen og aktivitetssenteret Skipper Worse gjennom flere år. De gjør et viktig helseforebyggende arbeid for seniorer, godt forankret i Stavanger kommunes satsing Leve HELE livet. Svein er blant annet instruktør på trening tre ganger i uken, er med i vaktmestergruppen og gir trøst og støtte når de trengs. Jorunn er linedance-instruktør og aktiv i strikking til inntekt for sentrene

– Mange eldre sitter mye alene. I de 12 årene vi har vært frivillige på Skipper Worse har vi vært opptatt av å få folk ut i naturen og bidra til sosiale aktiviteter. Gleden du selv får ved å glede andre, er stor, sier Svein Nordbøe.

Prisen «Årets frivillig» ble delt for første gang. Den går til én eller flere personer, institusjoner eller organisasjoner i Finnøy, Rennesøy og Stavanger som gjør en innsats for medmennesker i nye Stavanger. Prisen er på 25.000 kroner, og pengene er øremerket formålet prisvinneren er opptatt av.