Nyheter

Ber om hastemøte med Lyse om skyhøye strømpriser

Ordfører i Stavanger inviterer til hastemøte blant eierne i Lyse for å se på muligheter for å hjelpe privatkunder og næringsliv med de svært høye strømprisene.

Torsdag fikk Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun overlevert delrapporten  «Unge i Stavanger under pandemien» av utenforskapkommisjonen.

Ordfører i Stavanger, Kari Nessa Nordtun (Ap) har innkalt ordførerne i de 13 øvrige eierkommunene i Lyse til et møte med ledelsen i selskapet – for å se på hvilke muligheter som finnes for hjelpe privatkunder og næringsliv i sør-Rogaland i en situasjon med svært høye strømpriser.

Det opplyser Nessa Nordtun i en pressemelding fredag ettermiddag.

– Jeg har vært i kontakt med Lyse selv underveis for å få skissert de muligheter selskapet har for å hjelpe folk med kompenserende tiltak – og for å høre om selskapet kan gjøre andre grep for å få ned de månedlige kostnadene for folk sier Nessa Nordtun, og legger til:

– Det er for mange innbyggere en helt fryktelig situasjon å oppleve en så stor økning på regningene på strøm.

.

13 eierkommuner

Stavanger kommune eier 43,67 prosent av Lyse.

De øvrige aksjepostene innehas av kommunene Sandnes (19,53), Sola (8,74), Time (5,83), Klepp (4,22), Hå (3,78), Randaberg (3,27), Eigersund (2,95), Strand (2,53), Hjelmeland (0,94), Gjesdal (0,93), Lund (0,71), Bjerkreim (0,51), Kvitsøy (0,22).

– Det er ikke bare i Stavanger dette er viktig. Det gjelder innbyggere over hele landet – og i alle eierkommunene våre, sier Nessa Nordtun.

Dempe prispresset

Derfor inviterer hun nå alle ordførerne til å være med å drøfte hva vi skal gjøre som eierkommuner for å belyse mulighetsrommet til Lyse for å dempe prispresset særlig i vintermånedene, det være seg gjennom kompenserende ordninger eller andre tiltak.

– Et slikt drøftingsmøte vil belyse hva som eventuelt kan være en fornuftig vei framover i regi av selskapet, og hva vi eventuelt kan gjøre i kommunal regi, sier Nessa Nordtun.

Møtet mellom eierne og Lyse finner etter planen sted i Stavanger førstkommende mandag klokken 12.30.