Nyheter

Mann siktet for ulovlig oppbevaring av våpen

Politiet får bistand fra Forsvaret.

Illustrasjonsfoto.

En mann i 20-årene på Jæren er siktet for brudd på straffeloven paragraf 190 – ulovlig befatning med våpen. Mannen ble pågrepet tirsdag, og sitter nå i varetekt hos politiet.

Det skriver Sør-Vest politidistrikt i en pressemelding.

– Vi er tidlig i etterforskningsfasen, sier politiadvokat Mads Lerum.

Mannens bolig ransakes, og politiet får bistand fra Forsvaret i forbindelse med denne.

– Det er på nåværende tidspunkt ikke mer vi kan si om denne saken, sier Lerum.

Politiet får bistand fra Forsvaret i forbindelse med ransaking av mannens bolig i Nærbø i Hå kommune, rundt to mil sør for Sandnes. Ifølge Jærbladet har politiet vært ved huset i flere dager.

– Det er snakk om en våpensamling, opplyser major Elisabeth Eikeland, som er talsperson ved Forsvarets operative hovedkvarter, til Dagbladet.

Mannens forsvarer, advokat Odd Rune Torstrup i Advokatfirmaet Torstrup, sier til Aftenbladet at hans klient nekter straffskyld.

– Min klient ble avhørt i dag. Jeg var til stede. Han nekter straffskyld. Min klient mener at siktelsen er feil, sier Torstrup.

Han sier at den siktede vil motsette seg fengsling.

Ifølge avisen er mannen tidligere dømt til fengsel blant annet for innførsel av flere våpendeler og for å ha oppbevart en luftvernkanon på adressen hvor politiet torsdag gjennomfører en ny ransaking. Luftvernkanonen var stjålet fra Rogaland krigshistorisk museum.