Nyheter

Rådhuset: Flertall for å rive lavblokken

Formannskapet godkjenner å sanere lavblokken til rådhuset i Stavanger.

Stavanger rådhus renoveres. Arbeidet startet i begynnelsen av 2021. Planen er at nytt rådhus står klart høsten 2024. Tanken er å bevare mye av historikken i rådhuset, samtidig som man moderniserer. Det ble satt av 291 millioner kroner til renoveringen. Prislappen har steget til 399 millioner.

Tidligere var det bestemt at 70 prosent av lavblokken skal saneres innvendig. Nylig gikk kommunedirektøren ut med at hele lavblokken må rives, på grunn av sikkerheten til arbeiderne.

Torsdag behandlet formannskapet saken. Flertallet vedtok at lavblokken saneres, og godkjenner dermed kommuneadministrasjonens ønske.

Tidligere denne uken gikk Frps gruppeleder, Leif Arne Moi Nilsen, hardt ut i RA og kritiserte forsalget om å rive lavblokken.

I formannskapet torsdag påpekte Moi Nilsen at renoveringsprosjektet fortsatt har mye usikkerhet hengende over seg, og at han frykter at sluttsummen kan ende på nærmere en halv milliard kroner.

I et forslag til vedtak ba Moi Nilsen om en vurdering om å rive kontordelen av rådhuset, for å få bedre arealutnyttelse. Forslaget ble nedstemt, og fikk kun de to stemmene fra Frp.

Det var ventet at flertallet ville godkjenne rivningen av «halve» rådhuset, etter at RA snakket med formannskapspolitikere i forkant av møtet torsdag ettermiddag.






Mer fra Dagsavisen