Nyheter

– Vi kaller dette for «den mest glamorøse bloppisen»

I fjor ble 30.000 kroner samlet inn til TV-aksjonen via Kvinnebloppis. I år håper de å samle inn minst 50.000 kroner.

– Vi har stor tro på sirkulær økonomi, og i tillegg er dette kjempegøy å holde på med. Vi kaller dette for «den mest glamorøse bloppisen», og det er nettopp det som er konseptet. Du skal finne fram skattene dine, noen eksklusive plagg, og i løpet av kvelden kan plaggene få en ny eier mens pengene går til en god sak, sier Heidi Jeanette Frafjord, Kvinnebloppis-grunnlegger og salgsdirektør ved Hotel Victoria.

Kvinnebloppis arrangeres på Hotel Victoria førstkommende torsdag, og er en slags moderne form for loppemarked som er tilpasset kvinner og har gjenbruk i tankene. Det fungerer på den måten at man tar med skatter fra eget klesskap og donerer det til Kvinnebloppis. Plaggene selges så videre til andre kvinner, og alle pengene som kommer inn, med unntak av inngangsbilletten, går til TV-aksjonen.

I tillegg til donasjoner fra private har også en rekke butikker både i Stavanger og andre deler av landet donert klær, sko, vesker og annet tilbehør – blant annet har butikken Garbo i Oslo donert en Dolce & Gabbana-kjole til en verdi av over 20.000 kroner. Denne og de andre donerte klærne fra butikkene presenteres på en motevisning på Hotel Victoria torsdag kveld, før det vil bli auksjon. Alt som kommer inn av penger går uavkortet til TV-aksjonen, som i år støtter Plans arbeid for å bekjempe barneekteskap.

– Dersom man vil være med, men ikke har noe å donere, så er det selvfølgelig helt greit det også. Du er hjertelig velkommen uansett, sier Frafjord.

Kvinnebloppis

Hun startet Kvinnebloppis allerede i 2014, men så ble arrangementet lagt på is noen år. I fjor ble det tatt opp igjen, mye takket være Ann Sesilie Tekfeldt som tok kontakt med Frafjord og spurte om de skulle blåse liv i bloppisen.

– Dette er jo veldig kjekt, så jeg håper virkelig at dette er noe folk har lyst å bruke torsdagskvelden sin på og at de blir her utover kvelden, sier Tekfeldt, som er politisk valgt leder for TV-aksjonskomiteen i Stavanger.

Vil samle inn 50.000

Kvelden på hotellet har fått navnet «Fashionably late tea». Ved kjøp av billett får man servert ett glass med bobler, kaker, te og mat, i tillegg til motevisning, auksjon og loppemarked.

– Hotellet tjener ingenting på dette, men vi brenner veldig for å bidra. I fjor måtte vi tone alt litt ned på grunn av korona, så da var det «bare» kaker og champagne. Det var jo restriksjoner på det ene og det andre, så det var jo nesten bare flaks at vi fikk det til, sier Frafjord.

– Da jeg arrangerte Kvinnebloppis på Tou Scene i 2014 var vi 150 stykker til stede. Så dette kan vokse, og det er egentlig ingen grense for hvor mange vi kan være etter hvert. Nå er det nesten utsolgt allerede, så det har vært veldig god respons i år, legger hun til.

Tidligere år har pengene fra Kvinnebloppis gått til Kirkens Bymisjon Stavanger, Røde Kors Rogaland, Stiftelsen sykehusbarn avd. Vest og Hjelp oss å hjelpe Rogaland. For andre år på rad går det nå til TV-aksjonen. I fjor samlet gjengen bak Kvinnebloppis inn 30.000 kroner, og målet denne gangen er å slå fjorårets innsamlingsrekord.

– Vi må klare å slå fjoråret. I år tenker jeg vi må klare 50.000! Det må vi få til. Og det er forresten en utfordring jeg har lyst å sende videre. Hvilke andre bedrifter klarer å samle inn 50.000 kroner på to timer til et veldedig formål? Game on, sier Frafjord og ler.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen