Nyheter

Stavanger-ordfører skuffet over Nortura-oppsigelsene

Kari Nessa Nordtun (Ap) er skuffet over at styret i Nortura har besluttet å flytte avdelingen for griseskjæring fra Forus til Østlandet.

– Det er svært skuffende at Nortura har kommet til denne beslutningen. De kunne spart penger på å utvide avdelingen i Stavanger også, framfor å sentralisere det til Østlandet. Det var ikke gitt at det skulle være der, sier Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun til RA.

Tirsdag ble det kjent at i alt 147 ansatte i Nortura – 79 i Steinkjer og 68 i Stavanger, mister jobbene sine. I en pressemelding skriver selskapet at de ønsker å bygge en av verdens mest avanserte produksjonsanlegg for svinekjøtt der ny teknologi skal øke effektiviteten, råvareutnyttelsen og senke produksjonskostnaden.

Nessa Nordtun skulle heller ønske at Nortura så mulighetene for å vokse i matfylket Rogaland, framfor å flytte det meste av skjæreaktiviteten for gris til Tønsberg.

– Vi gjør det stort på mange områder innen mat- og restaurantfaget. Vi hever oss både nasjonalt og internasjonalt, sier hun.

– Vi er et matfylke og et industrifylke. Det er to områder som er veldig viktig for Rogaland, så å miste den delen av matindustrien og Nortura er ikke bra for satsingen vår, legger ordføreren til.

Som følge av at avdelingen for griseskjæring avvikles i løpet av de neste årene, vil tomten på Forus kunne åpne opp for ny industri. Nessa Nordtun påpeker at det er for tidlig å si noe om hvilken type industri det er som vil ta over, men forsikrer om at den skal brukes som en industritomt.

– Det er en industritomt, så kommunen endrer ikke formålet på tomten – det blir ikke bolig, men industri, sier hun.

Framover håper ordføreren at de ansatte i Nortura ivaretas på en god måte av selskapet.

– Jeg håper at det sikres arbeid for dem i regionen vår, sier Kari Nessa Nordtun.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen






Mer fra Dagsavisen