Nyheter

Sør-Vest politidistrikt advarer mot Facebook-svindel

I et innlegg på Instagram advarer nettpatruljen i Sør-Vest politidistrikt mot Facebook-svindel.

Illustrasjonsfoto.

– Det er høstferie, men svindel og hacking tar ikke ferie, skriver Nettpatruljen Sør-Vest på deres Instagram-profil torsdag.

De har den siste tiden fått flere tips om at folk mottar meldinger fra det som ser ut til å være noen man er venner med på Facebook.

– I meldingen blir man bedt om å oppgi mobilnummeret sitt i forbindelse med en konkurranse der man kan vinne en premie. Deretter blir man bedt om å oppgi en kode man får på sms, skriver nettpatruljen til sine mer enn 22.000 følgere på Instagram.

Vær oppmerksom på meldinger fra venner

Videre i innlegget informerer politiet om at mobilnummeret og koden man oppgir brukes til å logge inn på Facebook-kontoen via tofaktorautentisering.

– Videre kan den uvedkommende få tilgang til å endre passordet ditt, og logge deg ut av andre enheter. Du har da mistet kontroll over Facebook-kontoen din, som deretter blir brukt videre til å lure andre.

Nettpatruljen oppfordrer folk til å være oppmerksomme dersom man mottar melding fra venner på Facebook hvor de ber om telefonnummer og kode mottatt på SMS.

– Er du i tvil om noen forsøker å lure deg, ta gjerne kontakt med oss i Nettpatruljen. Vi er tilgjengelige døgnet rundt, skriver de.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen