Nyheter

Sjekk disse nye stedene i Stavanger

Endelig er det slutt på antallsbegrensninger, avstrandskrav, restriksjoner og Antibac. Denne høsten og vinteren er det mange nye som etablerer seg i sentrum.

Et av byens nyeste tilskudd er donutsjappa Happy Donuts. De åpnet i Klubbgata for bare noen dager siden, og selger amerikanske donuts i alle regnbuens farger og fasonger. Venera Selmani, Sofie Tønnessen og Frida Kvale står bak disken, og forteller at butikken så langt har vært veldig godt besøkt.

– Hvorfor tror dere donuts har blitt så populært de siste årene?

– Jeg tenker det har med globalisering og at verden blir mindre å gjøre. Ting fra andre land blir mer populært og man blir inspirert, sier Selmani.

Happy Donuts Stavanger

Happy Donuts har en fast meny, men også noen donuts hvor kjøkkenet får designe sine egne varianter. Av de faste donutene er det Kinder Bueno med Nutellafyll og Kinder Maxo med vaniljefyll som er de mest populære.

– Vi lever jo i sosiale mediers storhetstid, og mange kaller våre donuts Instagramvennlige. Mange kommer innom her, kjøper donuts og legger ut på Instagram, sier Kvale.

Kun åtte kvadratmeter

I tillegg til disse åpnet også den lille kaffebaren Micro Kaffibar nylig i Pedersgata, hvor hele lokalet kun er på åtte kvadratmeter. Da RA snakket med grunnleggerne Anne Margrethe Hjelmeland og Tim Steer i august sa de at de er opptatt av at det skal være et sted hvor man kan bruke tid på gjestene, men også et sted hvor man kan ta en kjapp takeawaykaffe. Her vil det være mye håndbrygg, men også en espressomaskin med mulighet for de vanlige typene som for eksempel latte.

– Jeg er veldig opptatt av håndbrygg og spesialkaffe så vi skal få bønner fra rundt omkring i verden. Konseptet er å ha rullerende gjestebrennerier. Vi vil ha en fast huskaffe og espresso, men også spesialkaffer som vi bytter ut, sa Steer til RA i august.

Anne Margrethe Hjelmeland og Tim Steer, foran det som blir Microkaffi kaffebar.

Et lite steinkast unna i samme gate har det nye kyllingstedet Fly Chicken åpnet i Pedersgata 9. I samme bygg har også Mano og Yips flyttet inn. De to sistnevnte er derimot ikke nykommere, men har flyttet fra andre steder i Pedersgata og inn i nybygget. På andre siden av gaten, i Manos gamle lokaler, kommer Punk Sushi inn.

Ellers åpner også second hand-kjeden Uff i Nilles gamle lokaler i Nygata.

UFF Stavanger

Bobler og lyse farger

Byas melder om at det også kommer en ny bar til byen, nemlig Bella Rose i krysset mellom Kirkegata og Øvre Holmegate. Da avisen snakket med daglig leder i Bella Stavanger AS, Morten Sørsdahl, for noen dager siden, sa han at de håper å få til en åpning i løpet av året.

– Mesteparten av grovarbeidet er unnagjort. Nå venter vi i på møblene, og vi regner med å kunne åpne så fort skjenkebevillingen er i boks. Jeg tør ikke si en dato, men forhåpentligvis i løpet av året, sier Sørsdahl til Byas.

Samme avis har også meldt om at Lokal åpner i Hospitalsgata. Her er det lokale råvarer som skal stå i førersetet. De skriver at butikken kombinerer et grunnsortiment med varer fra lokale produsenter. Overskuddsmat blir til ferdigmiddager. I de samme lokalene skal det i tillegg åpne bakeri, bistro og vinbar.

– Tanken er at du kan sette deg ned og spise kortreist. Du skal kunne smake på Stavanger og Rogaland, forklarer Ommedal til Byas.

Mer fra Dagsavisen