Nyheter

Kristoffer Stensrud er død

Finansmannen, gründeren og debattanten Kristoffer Stensrud er gått bort.

IKKE BRUK DETTE BILDET. Kun tillatelse til engangsbruk i forbindelse Stensruds bortgang (pressemelding). Foto: Iván Kverme, Finansavisen

Johan Kristoffer Cappelen Stensrud er død etter lengre tids sykdom. Det melder familien i en pressemelding søndag. Han var best kjent som bare Kristoffer Stensrud og en av grunnleggerne bak SKAGEN Fondene.

Kristoffer Stensrud døde den 18. september med nærmeste familie rundt seg på Stavanger Universitetssykehus (SUS). Han etterlater seg kone, fire barn og tre barnebarn.

Kristoffer Stensrud vil i tillegg til disse bli husket av alle de andre som kom i kontakt med ham gjennom hans liv og virke. Gjennom en suksessfull karriere og synlighet i ulike sammenhenger var han en kjent størrelse i Stavanger gjennom flere tiår.

Han er mest kjent som en av grunnleggerne av SKAGEN Fondene, som ble etablert tidlig på nittitallet. Bedriften ble et av de mest kjente og suksessrike fondsforvaltningsselskapene i Norge, og etter hvert også internasjonalt.

Kristoffer Stensrud ble født i Trondheim 11. oktober 1953, studerte til Siviløkonom ved Handelshøjskolen i København, og hadde en karriere som finansanalytiker i både Danmark og London før han etter hvert flyttet til Stavanger.

I Stavanger vil han bli også bli husket for sitt sterke engasjement i flere andre bedrifter, som blant annet Lervig Aktiebryggeri hvor han har vært svært til stede som en av de største eierne.

Han var til det siste en ivrig debattant og meningsytrer, og sto i sin tid sentralt i etableringen av Kverulantkatedralen (KåKå).

De siste årene var han lidenskapelig opptatt av bevaring av historiske perler, slik som gjennom byggingen av Eilert Smith Hotel og istandsetting av Åsnes Gård i Namdalseid.

Han vil bli sterkt savnet, som den kunnskapsrike og alltid annerledes tenkende entusiasten han var. Mange vil huske de livsvisdommer og betraktninger han delte.