Nyheter

Koronadødsfall ved sykehjem i Stavanger

En fullvaksinert sykehjemsbeboer i 90-årene er død på grunn av koronaviruset.

Sunde sykehjem

– Vi fikk i dag vite om det første dødsfallet på et sykehjem i Stavanger som følge av covid-19, opplyser helse- og velferdsdirektør Eli Karin Fosse i en pressemelding fra Stavanger kommune søndag kveld.

Personen var pasient ved Sunde sykehjem, og døde søndag 29. august. Pårørende er varslet, og har samtykket til at Stavanger kommune opplyser om dødsfallet. Av personvernhensyn gir kommunen ikke ytterligere informasjon om den avdøde.

Fosse uttrykker sin dypeste medfølelse på vegne av Stavanger kommune.

Direktør for helse og velferd i Stavanger kommune, Eli Karin Fosse.

– Gjør dypt inntrykk

– Jeg ønsker å uttrykke min kondolanse. Denne hendelsen gjør inntrykk og preger oss alle sammen, fordi det så tydelig understreker alvoret i situasjonen vi fortsatt befinner oss i. Det er en påminnelse om at pandemien ikke er over, understreker Fosse.

Seks beboere og fem ansatte har fått påvist covid-19 i forbindelse med smitteutbruddet ved Sunde sykehjem. De siste tilfellene, som gjelder to beboere og én ansatt, ble oppdaget fredag 27. august i forbindelse med at alle beboere og ansatte ved sykehjemmet nå testes regelmessig. De kobles til det tidligere smitteutbruddet ved sykehjemmet.

Det er første gang på to måneder det har oppstått smitte ved sykehjem i Stavanger.

Covid-19-relaterte dødsfall i kommunen

Det er nå registrert tre dødsfall knyttet til covid-19 i kommunen i løpet av pandemien. I februar var det to dødsfall ved Stavanger universitetssjukehus, den 12. februar døde en pasient i aldersgruppen 70–80 år, og 16. februar en pasient i aldersgruppen 50–60 år.