Nyheter

Boligmarkedet: Nedgang i juli

Boligprisene i Stavanger-området sank med 2,6 prosent i juli. De siste månedene har prisene steget med 6,2 prosent.

Boligmarkedet i Stavanger

Ferske tall fra Eiendom Norge viser en nedgang i boligmarkedet i Stavanger på 2,6 prosent. Korrigert for sesongvariasjoner sank prisene med 0.9 prosent. Boligprisene sank med 1,1 prosent i juli. Korrigert for sesongvariasjoner sank prisene med 0,2 prosent.

Kommunene Sandnes, Stavanger, Sola og Randaberg inngår i Stavanger-indeksen.

Stavanger har hatt en svakere sesongjustert utvikling sist måned sammenliknet med Bergen (+0,2 prosent), Oslo (-0,1 prosent) og Trondheim (-0,1 prosent).

De siste 12 månedene har boligprisene i Stavanger steget med 6,2 prosent. Det er svakere enn i Trondheim (+9,4 prosent), Oslo (+9,4 prosent), og Bergen (+9,0 prosent).

Flere solgt boliger i år

Det har i juli blitt solgt 244 boliger i Stavanger Det er 13,8 prosent færre sammenlignet med samme måned i 2020.

Hittil i år er det solgt 3275 boliger. Det er 22,3 prosent flere sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.

Det har i juli blitt lagt ut 150 boliger til salgs i Stavanger, noe som er tilnærmet likt sammenlignet med samme måned i 2020. Hittil i år har det blitt lagt ut 3294 boliger for salg. Det er 18,0 prosent flere sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.

3,45 millioner

Gjennomsnittlig salgstid i Stavanger sist måned var 54 dager. Det er tregere enn resten av landet som hadde en gjennomsnittlig salgstid på 45 dager.

Medianboligen i Stavanger koster nå kroner 3.450.000 kroner.

I Norge er boligprisene er nå 8,5 prosent høyere enn for ett år siden.

– Boligprisene i Norge utviklet seg svakt i juli, noe som er normalt for måneden. Juli i fjor var eksepsjonelt sterk både i prisutvikling og omsetning. Nå er vi tilbake til et normalt konjunkturforløp i boligmarkedet, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Henning Lauridsen i en pressemelding.

– Vi venter en liten oppgang i boligprisene i august, før prisene som normalt vil falle gjennom høsten. Vi tror også at den varslende renteøkningen i september fra Norges Bank vil få betydning for boligprisutviklingen framover, sier Lauridsen videre.