Nyheter

Gratisaktiviteter for barn og unge hele sommeren på Ruten

Hver dag hele sommeren skjer det noe for barn og unge på Ruten. Sjongleringskurs, skatekurs, konserter og dansekurs er noen av aktivitetene. Til stor glede for de besøkende er alt gratis.

Sandnes — Etter en rekke rekordvarme sommerdager møter RA opp til en helt ok pluss sommerdag på nye Ruten. Denne noe mildere sommerdagen har likevel tiltrukket seg mengder med store og små. Unge som skater, barn som bryner seg på geometriske klatreutfordringer og foreldre som tar seg en velfortjent pause.

Du vil også legge merke til turgående, hobbyfotografer og turister her. Under planleggingen av nye Ruten ble området beskrevet som en «festplass». Målet var at nye Ruten skal være et naturlig tiltrekningspunkt for både beboere og tilreisende.

– Dette har løftet nivået på Sandnes som kommune, om dette var her da jeg var ung ville jeg ha kost meg så mye, sier Christian Sømme. Han stiller opp gjennom prosjektet “Sommer på Ruten” for å sørge for trygg og underholdende lek for de unge.

I løpet av praten med Sømme, en åpenbar publikumsfavoritt, hjelper han en ivrig tass med en knute på hoppetauet. Fra journalistens utrente øye ser det ikke enkelt ut.

Det fikset du da greit, tidligere speider?

– Jeg var faktisk i speideren da jeg var yngre, men det er da bare en knute, sier han med et smil om munnen.

Med nytt håp forsøker junior hoppingen på ny, denne gang med suksess.

– Det er veldig kjekt å se hvor mange som kommer tilbake hit. Det er noen av barna som er her nesten hver dag, sier Sømme.

– Kan ikke sammenligne Oslo med dette

RA møter et ektepar som tilbringer dagen her. Vanita besøker Morven, som er på jobb i Stavanger, fra Oslo. Vanita og Morven tar en tur til Ruten hver dag, det har de gjort de siste to ukene.

– Vi kan ikke sammenligne Oslo med Rogaland, her er naturen mye bedre. I byparken er det også mye mer barnevennlig. Det er så mye plass her, og det er helt trygt. Når det ikke er trafikk i nærheten, kan vi foreldrene slappe mer av. Sønnen vår er bare seks år, men han elsker det her, sier Vanita.

.

Ekteparet bor egentlig i Oslo, og mener at tilbudet rett og slett utkonkurrerer hjembyen.

– Det er jo mange parker i Oslo, men ingen som denne. Ikke på samme størrelse, med så mange gratis aktiviteter. Her er alt samlet på en plass, sier de.

Positive tilbakemeldinger

Tilbudet vil være tilgjengelig ut sommeren, og er åpent for både store og små. Tilbudet er åpent hverdager fra tolv til sju, og helger fra ti til fem. Alt fra sjongleringskurs, skatekurs, små konserter, kunstverksted, husflid og selv såpebobledisco arrangeres.

– Da kommer det ulike dyktige folk innom som underholder barna, sier Sømme.

.

Til de som klarer erteposekastingen, et av mange tilbud, blir belønningen kjærlighet på pinne.

– Vi går tom for slikkepinner hver dag. Det kommer barn tilbake igjen dag etter dag for den belønningen. Det er kjekt, sier han og legger til:

– Så lenge jeg har vært her har vi bare fått positive tilbakemeldinger fra barn og foreldre. Et godt tiltak fra kommunen.







Mer fra Dagsavisen