Nyheter

Solgte vintageklær på loftet - Nå har det blitt marked og popup

Vilde Vengnes og Pedersgata Utvikling AS arrangerer bruktmarked på Nytorget og Langgata. Her selges det bruktklær, håndlagde smykker, hjemmestrikkede plagg og pyntegjenstander frem til kl. 19 i dag.

– Det er veldig kult og gøy å kunne være med på dette. Ha muligheten til å gjøre dette markedet og ha popup etterpå. Jeg er dritgira! sier arrangør Vilde Vengnes.

Vengnes selger egne klær og har samlet flere second hand-selgere fra Stavanger og Oslo-området, privatpersoner som selger klærne sine og små bedrifter som selger ting de har laget selv. Pedersgata Utvikling AS som eier og utvikler eiendom i Pedersgata står for lokalene og markedsføring av arrangementet.

Silje Jørgensen Erdal (21) lager håndlagde smykker som hun selger på @siljelagerting. Hun er en av de som har stand på Nytorget.

Startet på loftet til Morfar

I lokalene i Langgata 11 har Vengnes stilt ut mange selververvende klær sammen med andre bruktselgere.

– Jeg får klærne fra litt over alt. Det startet med at jeg fikk lov til å gå på loftet til morfaren min, og der var det veldig mye å finne. Nå kjøpes det litt over alt. Noen kontakter meg med masse klær de ønsker å selge ofte fordi de har ryddet ut eller skal flytte, forklarer Vengnes.

Blir popup

Vengnes ble ferdig utdannet skuespiller i fjor sommer, men på grunn av koronapandemien var det en vanskelig tid for bransjen. Hun så seg derfor rundt etter andre muligheter og organiserte flere bruktmarkeder. Etter dette markedet skal hun ha popup hele august i samme lokale, før hun skal satse på skuespill for fullt.

– Jeg har ambisjoner om å gjøre det til litt mer en bare meg, men også små popups som kan stå i butikken. Jeg kunne også tenke meg å ha en liten konsert i butikken. Gjøre det til litt mer enn bare meg som selger klærne mine.

Hun jobber også med det egenproduserte teaterstykket Kome at ende, som snart skal vises på Låven på Tau.

Vengnes og Marte Meinseth i Pedersgata Utvikling AS har samarbeidet godt om markedet.

Blir ikke siste gang

Marte Meinseth, markedssjef i Pedersgata Utvikling AS, er svært begeistret for markedet.

– Vi har fått veldig positiv respons fra folk som har vært innom så det er tydelig at Stavanger synes sånne arrangementer er veldig kjekke, sier Meinseth.

– Og det er masse forskjellige folk også. Ikke bare folk som går med vintageklær til vanlig, legger Vengnes til.

– En av grunnen til at Pedersgata utvikling var så positive til dette er at vi ønsker at gaten skal være en destinasjon for mat, kultur og opplevelser, og dette er jo en fin kulturopplevelse. Vi er også veldig opptatt av bærekraft, så dette er virkelig i tråd med våre verdier. Vilde er en ildsjel vi ønsker å ha i gaten.

Hun understreker at det har vært noen lange, men fantastiske dager, og at dette ikke blir siste gang noe slikt arrangeres.

– For min del som er født og oppvokst på Storhaug er det kjekt å se at det skjer noe i lokaler som lenge har stått tomme, sier Vengnes.

Kristina Grimestad og Kaja Songe bak nettbutikken Vibb Vintage har reist rundt til flere byer i Norge og solgt vintageklær. Her befinner de seg i Pedersgata 6.






Mer fra Dagsavisen