Stavanger

Togtilbudet blir bedre i høst

Velger du tog til Viking-kamp i august, må du vente én time før kampstart, eller komme litt for sent. Go Ahead melder om bedring. Selskapet har også andre gode nyheter.

Stavanger — – Vi har for tiden sommerruter på Jærbanen fram til 16. august. Togtilbudet i helgene er noe redusert. Vi har dessverre ikke mulighet til å sette opp ekstratog til Viking-kampen 8. august. Men vi vil utover høsten vurdere å sette opp ekstratog, hvis etterspørselen til kampene øker, og vi er ute av koronarestriksjoner, sier salgsansvarlig Dag Brekkan i Go Ahead til RA.

Togselskapet styrker tilbudet i helgen, ifølge Brekkan.

– Vi en ordentlig gladnyhet: Fra 16. august setter vi inn hele 42 nye avganger lørdager og søndager på Jærbanen, 18 avganger på lørdager, og 24 avganger på søndager. Det vil da kjøre halvtimes avganger mellom Stavanger og Nærbø mellom kl. 10.00 og 22.00, og motsatt mellom kl. 11.00 og 23.00. Det vil bli et meget godt togtilbud til innbyggerne. Vi håper innbyggerne vil benytte seg av tilbudet for å komme seg ut på tur, og la bilen stå, sier Brekkan.

Han framholder ønsket om at innbyggerne skal reise kollektiv og dermed miljøvennlig.

Nytt morgentilbud

Jobbreisende kan også merke seg endringer:

– Vi setter inn en ny avgang fra Stavanger kl. 04.39 til Skeiane, og fra Skeiane til Stavanger kl. 05.12, Dette betyr at pendlerne får et nytt morgentilbud. Jærbanen vil da ha et meget godt tilbud, både hverdager og i helger, hele 42 avganger i døgnet, noe som er bedre enn før pandemien, sier salgssjefen.

Brekkan medgir at togtilbudet har vært dårligere under pandemien.

– Biltrafikken er tett i rushet i Rogaland, og derfor ønsker vi å ha et så godt togtilbud som mulig, som gjør at vi kan få enda flere til å reise miljøvennlig, både til skole og jobb, eventuelt igjen fra 16. august, sier salgssjefen.

Ser på alternativer

Go Ahead følger endringer i markedet nøye.

– Vi kommer til å følge mye med på om det blir endringer i reisemønsteret framover, og vi har allerede begynt å se på mulige, alternative billettløsninger. Vi gleder oss til å få pendlerne tilbake for fullt, sier Brekkan.

Han opplyser om at det i år er innført stillevogn på Jærbanen.

SVs gruppeleder Eirik Faret Sakariassen er en av dem som er opptatt av et så godt togtilbud som mulig langs Jærbanen.

– Det er viktig med god frekvens før og etter Viking-kamper, og jeg håper Go Ahead kan sette inn ekstratog, sier Sakariassen til RA.

Han vurderer å ta opp temaet som egen sak i formannskapet.

Brekkan varsler også om andre endringer.

– På Sørlandsbanen har vi i sommer hatt flere nyheter. Vi har en ny type fleksibel sommerbillett, som vi kaller Sørpasset. Dette er en sjudagers sommerbillett som gjør det mulig for kundene å hoppe av og på så mye man vil på hele Sørtoget-strekningen. Sammen med det nye Kutoppen-toget vårt tror vi dette også kommer til å bli populært blant barnefamiliene, ettersom hver voksen kan ta med seg ett barn opp til 18 år gratis, sier Brekkan.






Mer fra Dagsavisen