Nyheter

Kverneviks nye bydelshus: – Folk spør meg om det ikke blir legekontor likevel

I mars skal Kverneviks nye bydelshus stå klart. – Det som har skjedd rundt bydelshuset har vært utidig, å komme med disse beskyldningene nå synes jeg er veldig dårlig, sier lederen i Madla og Kvernevik kommunedelsutvalg.

Stavanger — Torsdag skrev RA om bekymringsmeldinger rettet til kommunen angående Kverneviks nye bydelshus. Bekymringene omhandler for lite kapasitet til foreninger og andre aktører som skal benytte seg av fasilitetene.

Prosessen startet da ordfører Kari Nessa Nordtun tok første spadestikk 18. februar i år. I dokumentet tilsendt kommunen framgår det at lagerkapasiteten er redusert med 300 kvadratmeter fra det eksisterende bydelshuset i 2012, fritidssenteret og deler av Kvernhuset, og med nærmere 100 kvadratmeter fra skissene i 2018. Brukergruppen stilte også spørsmål ved å ikke ha blitt inkludert nok i prosessen. At bekymringsmeldingene kommer først nå, får lederen i Madla og Kvernevik kommunedelsutvalg til å reagere.

– Jeg synes mye av det som har skjedd rundt bydelshuset har vært utidig. Hele den prosessen er satt i gang, bygget er underveis og det står ferdig i mars. Å komme med disse beskyldningene nå synes jeg er veldig dårlig, sier Lars Peter Endresen (FNB) til RA, leder i Madla og Kvernevik kommunedelsutvalg.

– Skaper usikkerhet

I et av dokumentene tilsendt kommunen, foreslås det å fjerne legekontoret fra fjerde etasje. Dette for å øke kapasiteten, og dermed brukervennligheten for de lokale aktørene.

– Legekontoret er veldig viktig for bydelen, basert på at det ble tatt vekk fra området for en ti-tolv år siden. Nå må innbyggerne i Kvernevik reise til Madla for legetjenester. For oss har det derfor vært veldig viktig å få legekontoret på plass. Når det stilles spørsmål om legekontorene skal fjernes, skaper det usikkerhet hos folk. Jeg har fått flere henvendelser fra folk som spør om det ikke blir legekontor likevel, sier Endresen.

Endresen mener man bør se mulighetene som kommer til Kvernevik. Han viser til at Madla Handelslag har planlagt et helsehus på andre siden av veien av bydelshuset.

– Der blir det butikk, apotek, fysioterapeut og tannlege. Da har de forestilt seg at man kan ha et legekontor der. Hvis det bygget kommer opp, og det etableres legekontor der også kan man selvfølgelig diskutere om legekontoret skal være i bydelshuset eller ikke. Så mulighetene framover er jo klart til stede, sier han.

– Skal ikke stå på budsjettfordeling

Jan Erik Søndeland, gruppeleder i Venstre, mener at bekymringsmeldingene fra aktørene i Kvernevik bør tas på høyeste alvor.

– Dette skal ikke stå på budsjettfordeling, ungdommen er for viktig. Stavanger har aldri gått bedre økonomisk enn nå. La oss si det er snakk om en million kroner, det er ingenting sammenlignet med de 10–12 milliardene budsjettet i Stavanger består av, sier han og legger til:

– Når vi først har brukt så mye penger på å gi dem et bydelshus, så synes vi det er for gale når fasilitetene ikke er sånn de skal være. Da blir ikke huset brukt like bra, og alle målgruppene får ikke lik tilgang på det.

– Venstre satt ved makten fram til 2019, hva sier du til dem som mener dere burde ha prioritert bydelshuset når dere hadde sjansen?

– Jeg synes det er veldig lettvint, og en ansvarsfraskrivelse. Vi har hele tiden satt av penger som nødvendig til dette bygget. Hver gang vi i Venstre vil støtte nye behov, så blir vi avfeid av Arbeiderpartiet og flertallet med nettopp dette. Det er lite konstruktivt, og det er lite respektfullt ovenfor de innbyggerne som kommer med legitime ønsker og behov. Vi kan ikke drive en by som Stavanger på den måten politisk, sier han.

Mer fra Dagsavisen