Nyheter

Kvernevik: Politiet jakter brannstiftere

Politiet i Sørvest jakter på en eller flere brannstiftere etter to branner i Stavanger-området søndag morgen.

Klokken 05.23 søndag ble det meldt om en brann i Solheim Bedehus i Kvernevik. Bygningen fikk store skader.

I det samme området oppsto det like etter en annen brann i en søppelkasse.

Da NTB snakket med operasjonsleder Victor Fenne-Jensen ved Sørvest politidistrikt ved 09.00-tiden søndag, var det ikke gjort noen pågripelser i saken.

– Vi jobber videre med etterforskningen, samtidig ber vi om tips fra publikum, sier operasjonslederen.

Ifølge NRK leter politiet etter en eller flere brannstiftere. De siste to ukene har det oppstått sju branner i området som alle kan ses i sammenheng.

Samtidig som brannen i bedehuset og barnehagen, ble det også meldt om brann i et bosspann i Kvernevik Ring. Huseier våknet av brannen og fikk slokket den selv, melder politiet.

– Det er større materielle skader på et bedehus som også inneholder barnehage i samme bygning. Politiet mistenker ildspåsettelse. Det er interessante vitneobservasjoner i saken som vi jobber videre med, meldte Sør-Vest politidistrikt på Twitter tidlig søndag morgen.

Meldingen om brann i en klescontainer i Kvernevik ble meldt klokken 05.23 søndag. Brannen spredte seg rask til Solheim bedehus, og det oppsto mye røyk i området. På bakgrunn av de fire brannene i Randaberg de siste ukene, har politiet søkt etter eventuelle ildspåsettere.

Politiet ber om tips, og ønsker tilgang til private overvåkingsbilder og andre opplysninger i saken på tlf. 02800.

Artikkelen oppdateres.







Mer fra Dagsavisen