Nyheter

Tre millioner kroner til aktivitetsplass på Våland

Etter initiativ fra beboerne på Våland, lover politikerne nå at kommunedelen skal få et løft. De setter av tre millioner kroner til ny aktivitetsplass.

– Vi er kjempefornøyde, sier Ellen Waldeland Hoddell til RA.

Ellen Waldeland Hoddell, Ragne Rødstøl, Mari Solland og Ingvild Meland er initiativtakere til gruppen Aktive barn på Våland. I 2020 samlet de inn 377 underskrifter på et opprop om at kommunedelen trenger et uteaktivitetstilbud og samlingssted for eldre barn.

I oktober i fjor vedtok utvalg for miljø og utbygging i Stavanger at ny aktivitetspark skal prioriteres samtidig som eksisterende lekeområder i Vålandsskogen skal oppdateres. Det ble enstemmig vedtatt, og initiativgruppen synes det var positivt at det var så bred politisk enighet.

– Da RA snakket med dere i fjor sa dere at dere ønsket at ord skulle bli gjort om til handling, og det skjer nå. Hva tenker dere om dette?

– Det å se at lokaldemokratiet funker, og at vi har en reell mulighet til å påvirke er stas. Det skal komme ungene, alle beboerne og de som ønsker å besøke Våland til gode, så vi er superfornøyde, sier Waldeland Hoddell.

Nå er det vedtatt at tre millioner kroner skal gå til ny aktivitetspark i Vålandsskogen.

Ingvild Meland forteller at de ønsker å få på plass et flerbruksanlegg og en aktivitetspark som kan aktivisere hele familien.

– Vi ønsker at det skal være et godt supplement til de tingene som finnes på Våland i dag. Vårt utgangspunkt var at vi så at det var kun Våland skolegård som var et trekkplaster. Vi har lyst til å oppgradere de tingene som allerede finnes, sier hun.

– Dette er en kjempefin plass som ikke blir brukt optimalt i dag. Det er en fotballbane her som ikke er drenert og en sykkelbane som ikke blir brukt, så det finnes potensial til å gjøre dette til noe enda bedre, legger Ragne Rødstøl til.

Gruppen mener det er viktig at aktivitetsparken er et lavterskeltilbud for aktive barn, også de som ikke nødvendigvis deltar i organisert idrett.

– Det skal ikke koste noe for å komme og ha det kjekt på Våland, sier Waldeland Hoddell

Ellen Waldeland Hoddell (t.v), Ragne Rødstøl og Ingvild Meland ønsker å få på plass en ny aktivitetspark for eldre barn i Vålandsskogen. MDG-politikerne Thomas Bendiksen og Rune Askeland forteller at det er satt av tre millioner kroner til nettopp dette.

Enige om at bydelen trenger et løft

Leder i utvalg for miljø og utbygging, Rune Askeland (MDG), sier at kommunen skal jobbe med prosjekteringen av aktivitetsplassen til høsten.

– Neste år skal det bygges, og det skal stå ferdig i 2022, sier han til RA.

– Dette er et prakteksempel på at lokaldemokratiet funker. Det har kommet gode innspill fra innbyggerne, som vet hvor skoen trykker, legger nestleder i Eiganes og Våland kommunedelsutvalg, Thomas Bendiksen (MDG) til.

Han forteller at initiativtakerne i Aktive barn på Våland presenterte ønsket om et uteaktivitetstilbud og samlingssted for eldre barn i kommunedelen for kommunedelsutvalget. Deretter ga utvalget innspill til park og vei i kommunen, før det endte på bordet til Askeland og utvalg for miljø og utbygging.

– Denne bydelen trenger vel et løft?

– Ja, det er helt klart, sier Bendiksen.

Politikerne ønsker at innbyggerne nå kan involveres i planleggingen av hvordan aktivitetsområdet skal se ut.

– Vi vil gjerne få med ungene her også – det er de som skal bruke det. Det finnes mange kjedelige lekeplasser i denne kommunen, som neppe noen unger har vært med på å planlegge. Jeg har lyst til å lage plasser som er attraktive, og å gjøre noe som er litt spesielt for dem som ønsker å komme hit, sier Askeland.

Glade de blir hørt

Damene i Aktive barn på Våland synes det er motiverende at de blir hørt når de velger å gå til politikerne i byen med en fanesak. De synes det er tillitvekkende å bli hørt, og håper at andre også vil bruke stemmen og ta del i politikken.

– Det er bare positive tilbakemeldinger fra naboer og beboere på Våland. Dette er absolutt noe mange har lengtet etter, men ikke tatt initiativ til å gjøre noe med, sier Rødstøl.

Askeland påpeker at det er utrolig viktig at innbyggerne kommer med innspill, selv om det ofte kan ta litt tid før selve byggingen kommer i gang.

– Vi må planlegge, og her på Våland må vi sørge for at vi tar vare på naturen og trærne også, sier han.





Mer fra Dagsavisen