Nyheter

Hun blir ny samferdselssjef

Har mange års fartstid fra samferdselssektoren.

– For meg som har jobbet lenge innen samferdselssektoren, er det utrolig spennende å få en sånn utfordring. Jeg ser fram til å samarbeide med mange dyktige og engasjerte folk, og bidra til å finne gode transport- og mobilitetsløsninger for innbyggere og næringsliv i fylket, sier Stine Haave Åsland som blir ny samferdselssjef i Rogaland fylkeskommune fra 1. oktober 2021.

Haave Åsland kommer fra stillingen som gruppeleder for plan og analyse i Asplan Viak AS. Hun var sekretariatsleder for Bymiljøpakken i nesten fem år, og har før det, 13 års fartstid fra Statens vegvesen i ulike stillinger, skriver fylkeskommunen i en pressemelding.

Et fagfelt med enorm interesse

– Jeg er glad for at Stine har takket ja til jobben, og ser fram til å få henne med på laget fra oktober. Hun har viktig erfaring og kompetanse samt personlige egenskaper for å gjøre en god jobb som samferdselssjef. Vei og kollektivtrafikk er et fagfelt med enorm interesse knyttet til seg og betydelig engasjement. Vi har store prosjekter på gang som det er viktig å få i land på en god måte, sier fylkesrådmann Inge Smith Dokken.

Gottfried Heinzerling slutter som samferdselssjef for å bli pensjonist i august. Avdelingsleder for Transport og mobilitet, Lisa Garpe, vil fungere i hans sted fram til Stine Haave Åsland tiltrer 1. oktober 2021, opplyser fylkeskommunen i pressemeldingen.